O fabrica de alcool din Dornesti are de platit accize restante de peste 1,7 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Finantistii suceveni au stabilit ca unul dintre producatorii de alcool din judetul Suceava are de achitat la buget peste 1,7 milioane de lei, dupa ce în luna august 2007, Ministerul Economiei si Finantelor a dispus revocarea autoritatii de antrepozit fiscal, pe care aceasta firma o detinea. La solicitarea Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Suceava, inspectorii fiscali au efectuat un control la firma „Croi Victorita” SRL din Dornesti, pentru stabilirea cuantumului accizelor pe care trebuie sa le plateasca la bugetul de stat începând cu data de la care i s-a retras autorizatia de antrepozit fiscal.

În urma inventarierii stocurilor, s-a constatat ca la data respectiva firma din Dornesti detinea peste 39.000 litri de alcool rafinat, peste 60.000 de litri de alcool brut si aproximativ 29.000 de litri de alcool tehnic.

Pentru aceste cantitati de alcool, finantistii suceveni au calculat accize restante în valoare de 1,73 milioane de lei, din care 130.000 de lei reprezinta majorari pentru neplata la termen a accizelor.

Reamintim ca la sfârsitul lunii august 2007, Ministerul Economiei si Finantelor a dispus anularea autorizatiei de antrepozit fiscal a societatii „Croi Victorita” SRL, care nu a constituit garantiile sub forma de numerar sau garantii personale, conform prevederilor Codului Fiscal.


Intră acum și în grupul de