Artera principală a Sucevei nu va beneficia de iluminat cu becuri tip LED. Acestea se montează în restul zonelor din oraș


Intră acum și în grupul de

Artera principală al municipiului Suceava nu va beneficia de iluminat cu becuri de tip LED, a recunoscut, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a menționat că iluminatul pe artera principală a municipiului a fost modernizat printr-un proiect cu finanțare europeană.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat în conferința de presă că până în prezent au fost montate becuri tip LED pe 22 de străzi din municipiu și a spus că în zona centrală se vor monta astfel de becuri tip LED după Sărbătorile de iarnă după ce se îndepărtează sistemul de iluminat festiv.

El a recunoscut totuși că pe artera principală a municipiului, de a intrarea în Suceava de pe Bulevardul 1 Decembrie până la ieșirea din Suceava de pe strada Cuza Vodă, nu se vor înlocui becurile întrucât iluminat pe această arteră a fost modernizată integral printr-un proiect cu finanțare europeană.

FOTO: www.led-zone.ro
FOTO: www.led-zone.ro

Lungu a spus că cel puțin cinci ani de la finalizarea acestui proiect european nu se va putea interveni și modifica sistemul de iluminat.

În municipiu urmează să fie montate 3843 de corpuri de iluminat tip LED printr-un proiect cu finanțare elvețiană și va fi pus în funcțiune și sistemul de telegestiune a iluminatului public ceea ce va permite gestionarea corespunzătoare a acestuia.

Noile corpuri de iluminat tip LED pot funcționa timp de 10 ani, iar costurile cu iluminatul public se va reduce cu minim 30 la sută.

În prezent, municipalitatea plătește lunar între 150.000 și 200.000 de lei pentru iluminatul public, în funcție de perioada din an când sunt emise facturile.


Intră acum și în grupul de