Primele două cazuri de gripă din acest sezon rece s-au înregistrat în zona Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Primele două cazuri de gripă din sezonul rece, diagnosticate clinic de medicii de familie,  s-au înregistrat în zona Rădăuţi, iar în judeţul Suceava au fost vaccinate antigripal peste 5800 de persoane de la debutul campaniei şi până în prezent.

Potrivit DSP Suceava, în judeţul Suceava s-au înregistrat, în săptămâna 7-13 noiembrie 2016, în zona Rădăuţi, două cazuri de gripă, diagnosticate clinic de medicii de familie, la grupa de vârstă 5-14 ani şi la grupa de vârstă peste 65 de ani, fără a fi internate.

În acelaşi interval de timp au fost raportate 2349 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care cele mai multe, 737, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, precum şi 500 de cazuri de pneumopatii acute, cea mai afectată grupă de vârstă fiind 15-49 de ani cu 115 cazuri şi grupa de vârstă 5-14 ani cu 102 cazuri de îmbolnăvire.

viroza-raceala-gripa

Din totalul cazurilor de viroze respiratorii, 1350 s-au raportat în zona Sucevei, iar alte 425 de cazuri s-au înregistrat în zona Rădăuţi, numărul persoanelor internate în spital cu această afecţiune fiind 61.

Cele mai multe cazuri de pneumopatii acute s-au înregistrat tot în zona Sucevei, unde au fost raportate 90 de astfel de cazuri.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, miercuri, că de la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent în judeţul Suceava au fost vaccinate antigripal 5830 de persoane.

Referindu-se la cazurile de gripă, medicul epidemiolog sucevean a spus că acestea au fost diagnosticate clinic de către medicii de familie, fără a fi confirmat diagnosticul prin analize de laborator, cele două persoane diagnosticate cu gripă nefiind internate în spital.

De precizat este că judeţului Suceava i-au fost repartizate în prima tranşă 7800 de doze de vaccin antigripal, care au fost distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea persoanelor la risc, iar o a doua tranşă de vaccin, ce a însumat 1000 de doze, a fost distribuită unităţilor sanitare pentru vaccinarea personalului medical. (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de