Cadrele didactice de la Grădinița cu Program Normal Cajvana au participat la Campania ”Grădiniță pentru toți copiii”


Intră acum și în grupul de

Cadrele didactice de la Grădinița cu Program Normal (GPN) Cajvana, județul  Suceava, conduse de prof. Domnica Gurău-director, au participat la Campania ”Grădiniță pentru toți copiii”.

Potrivit profesorului pentru învățământ primar Lidia Loredana Seserman, campania a fost demarată de Asociația Regională de Educare a Adulților Suceava ( A.R.E.A.S.) și Asociația Consultanților în Dezvoltare  Comunitară (A.C.D.C.) și are ca scop sprijinirea accesului la educație a copiilor preșcolari din județul Suceava.

campania-gradinita-pentru-toti-copiii-2

”În această campanie s-au implicat toate cadrele didactice de la GPN Cajvana și s-au procurat un număr de 25 de ghiozdănele echipate cu rechizite și cu toate materialele necesare  desfășurarii  procesului instructiv-educativ din grădiniță, pentru o grupă de copii din satul Gulea, comuna Dolhasca”, a arătat Seserman.

Ea a precizat că de asemenea cadrele didactice de la GPN Cajvana s-au implicat activ și în promovarea campaniei în rândul părinților și comunității locale și s-au înscris în vederea participării ca voluntari și în alte campanii demarate de A.R.E.A.S. și  A.C.D.C.

La rândul său, prof. Ungurean Liliana, coordonatorul  campaniei la nivelul grădiniței a declarat: ”Fiind educatoare și lucrând zi de zi cu preșcolarii, înțelegem importanța educației timpurii și dificultățile intâmpinate din cauza  lipsei materialelor și rechizitelor școlare. Grădinița, prima treaptă de învățământ, trebuie să sprijine accesul la educație pentru toți copiii, indiferent de etnie, religie sau situația financiară a părinților. Toți copiii sunt egali și nu trebuie discriminați”.

campania-gradinita-pentru-toti-copiii-6

Lidia Loredana Seserman a mai arătat că în data de 15 noiembrie, un grup de cadre didactice format din: prof. Domnica Gurău-director GPN Cajvana, prof. Liliana Ungurean-coordonatorul proiectului, prof. Mariana Savu-responsabila cu desfășurarea activităților, prof. Viorica Iacoban-responsabilă cu colectarea materialelor, prof. Nastasia Boca-responsabilă cu diseminarea rezultatelor și prof. Floarea Iacoban, s-a deplasat la punctul de colectare din incinta Centrului de Incluziune Socială Suceava și au donat materialele procurate.

campania-gradinita-pentru-toti-copiii-5

”Cu această ocazie, președintele A.R.E.A.S., domnul Petru Vasile Gafiuc a prezentat un material informativ cu privire la misiunea, scopul, proiectele și activitățile desfășurate de asociație. La întânire a participat și domnul Daniel Lungu din partea asociației”, a mai menționat Seserman.


Intră acum și în grupul de