„Arsenal” la un armurier de ocazie, cu antecedente pe linie de arme


Intră acum și în grupul de

Politistii suceveni si botosaneni au descoperit un adevarat arsenal la un armurier de ocazie din judetul Botosani. Potrivit purtatorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Alin Botezatu, politistii Serviciului arme, explozivi, substante toxice din cadrul I.P.J. Suceava, au efectuat o perchezitie la locuinta lui C.DIMITRIE, în vârsta de 77 ani, domiciliat în comuna Mihai Eminescu, judetul Botosani, pensionar, în baza Ordonantei emisa de Judecatoria Suceava, ocazie cu care, în atelierul situat în curtea locuintei au fost gasite bunuri supuse autorizarii si detinute ilegal.

Este vorba despre o arma de vânatoare mixta, de cal.16/11, originala, în stare de functionare, o arma de vânatoare cu tevi lise marca RONGE, de cal.12, originala, în stare de functionare, 25 capse GENOFIX de cal.6,35 mm, 1 cartus cu glont de cal.5,6 mm., 50 grame pulbere pentru cartuse de vânatoare în stare activa.

„Din primele cercetari efectuate împreuna cu lucratorii serviciului corespondent din I.P.J. Botosani, a rezultat ca armele de vânatoare apartin unor persoane din judetul Botosani, titulari de permis de arma, care le-au adus la locuinta lui C. Dimitrie pentru efectuarea unor mici reparatii, desi acesta nu este autorizat ca armurier în conditiile Legii 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor.

Cu privire la capsele genofix, cartusul cu glont si pulberea, C. Dimitrie a declarat ca le detine din anii anteriori de la diferiti posesori de arme a caror identitate nu o retine”, precizeaza purtatorul de cuvânt al I.P.J. Suceava.

Botosaneanului i s-a întocmit dosar penal pentru infractiunile de „nerespectarea regimului armelor si munitiilor” si „nerespectarea regimului materiilor explozive”, cercetarile fiind continuate de catre lucratorii acestui serviciu cu învinuitul în stare de libertate.

Botosaneanul este un pasionat al armelor, nefiind la prima abatere de acest gen, având antecedente penale pe linie de arme si munitii. 


Intră acum și în grupul de