A derapat 35 de metri, dupa care s-a rasturnat in afara partii carosabile


Intră acum și în grupul de

Pentru a evita un accident, un autoturism a derapat 35 de metri, dupa care s-a rasturnat în afara partii carosabile, soferul pierzând controlul directiei. Potrivit IPJ Suceava, luni, la ora 07.20, pe D.J. 209 D,  în comuna Darmanesti, U. NECULAI, în vârsta de 35 ani, localnic, posesor al permisului de conducere categoriile „BE, CE” din anul 1992, în timp ce conducea autoturismul marca „Dacia 1310 L”, a efectuat o manevra de întoarcere fara sa se asigure, determinându-l pe M. CATALIN, în vârsta de 29 ani, din aceeasi localitate, sa se angajeze în depasire cu auto marca ,,VW Passat”,  si care, pentru a evita impactul, a pierdut controlul directiei, a derapat 35 de metri, dupa care s-a rasturnat în afara partii carosabile.

În urma impactului, M. CATALIN, C. VASILE, de 18 ani si C.N. de 14 ani, din autoturismul „VW Passat” au fost raniti.

Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dupa care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile continua pentru stabilirea împrejurarilor comiterii accidentului si a vinovatiei partilor implicate în accident.

„Experienta acumulata, de aproximativ 16 ani ca sofer profesionist, nu i-a fost de ajutor. Lipsa atentiei îi atrage soferului autoturismului marca Dacia 1310 L , 2 puncte de penalizare conf.art.108 pct.6 din OUG 195/2002, modificata si completata prin OUG.36/2006 si un dosar penal pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa prev. de art.184 alin.1 C.penal, daca se dovedeste neglijenta acestuia”, precizeaza avocatul Sergiu Nichitean.


Intră acum și în grupul de