Concurs pentru liceeni, prilejuit de summit-ul NATO


Intră acum și în grupul de

Elevii din liceele sucevene sunt asteptati sa participe la un concurs, ce consta în 20 de întrebari, si care are loc cu ocazia summit-ului NATO de la Bucuresti. Adjunctul ISJ Suceava, Daniel Hrenciuc, a precizat marti ca, concursul international Aliante 2008 este organizat de catre Jagello 2000- Association for Euro-Atlantic Cooperation, în cooperare cu parteneri nationali -treisprezece tari: Estonia, Finlanda, Georgia, Germania, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Ucraina, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Pentru România, organizatorii sunt Consiliul Euro Atlantic România-Casa NATO si Fundatia EURISC.

„Competitia este orientata spre promovarea unei întelegeri mai bune a Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord, a problematicii securitatii si a relatiilor internationale. Va fi recompensa nu numai pentru câstigatori, pentru care premiul/excursia reprezinta un bonus special, ci pentru toti participantii, carora cunostintele câstigate si contactele cu alti studenti cu interese asemanatoare din alte tari le pot ajuta la studiul sau, dupa aceea, în cariera profesionala”, a precizat Daniel Hrenciuc.

Concursul are drept mare premiu o excursie de 10 zile în Norvegia, iar echipele câstigatoare vor avea ocazia sa viziteze baza NATO situata în punctul cel mai nordic dupa Cercul Polar.

Participantii cu vârste între 15-19 ani se pot înregistra pe site-ul www.project-aliante.org, în echipe de câte doua persoane. Instructiunile de participare se gasesc pe acelasi site, la adresa: http://www.project-aliante.org/ro/page-ghidul-de-participare/

Înregistrarile si raspunsurile la cele 20 de întrebari trebuie facute pâna cel târziu la miezul noptii de 9 martie 2008. 


Intră acum și în grupul de