Tot mai putine posturi in invatamant, consecinta a scaderii efectivelor de elevi


Intră acum și în grupul de

Învatamântul sucevean are de oferit tot mai putine norme cadrelor didactice din judetul Suceava. Adjunctul ISJ Suceava, Daniel Hrenciuc, a declarat marti într-o conferinta de presa, ca spre sfârsitul saptamânii, în sedinta de Consiliul de Administratie a institutiei vor fi aprobate o serie de întregiri de norme didactice. „Pe data de 11 martie vor fi afisate catedrele rezervate si orele disponibile pentru completare de norme, iar în perioada 11-14 martie se pot depune dosarele pentru completarea normei. Ca o noutate în acest an, completarea se va face în sedinta publica”, a precizat Daniel Hrenciuc.

Acesta a precizat ca situatii de restrângere de activitate, posturi ce trebuie completate cu ore în plus pentru a deveni norme întregi, se înregistreaza la discipline precum istoria, geografia, matematica, discipline tehnice si în învatamântul primar. „Aceasta categorie va avea prioritate la toate etapele de miscare a personalului didactic ce urmeaza a avea loc. Cele mai multe asemenea cazuri se înregistreaza în învatamântul primar. Anul trecut, la nivelul judetului s-au înregistrat 197 restrângeri de activitate din care cca. 100 au fost la învatatori. Anul acesta ne asteptam la o cifra aproximativ la fel. La învatamântul primar, în mediul urban situatia este dramatica”, a concluzionat adjunctul ISJ Suceava.  

Daniel Hrenciuc a tinut sa precizeze ca disparitia posturilor din învatamânt este o consecinta a scaderii efectivelor de elevi, si a dat ca exemplu faptul ca anul trecut în judet erau înregistrati 131.254 elevi, iar anul acesta sunt 129.789, ceea ce a dus la diminuarea numarului de clase.  


Intră acum și în grupul de