Conductele de gaze naturale preluate de Transgaz


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, marti, într-o conferinta de presa, ca miercuri dimineata, la sediul MEF, va avea loc o întâlnire a reprezentantilor CJ Suceava cu cei ai Transgaz si ai Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), în vederea perfectarii documentelor privind preluarea traseelor de conducte magistrale din proiectul judetean de utilitati „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”.

Prin acest proiect, pâna acum s-au construit 38,3 kilometri de conducta magistrala din cei 66,45 de pe traseul Frasin-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, alti 29,2 kilometri din cei 82 de kilometri ai traseului Paltinoasa-Radauti si 34 de kilometri de racorduri la conductele existente din totalul de 84 de kilometri.

Presedintele CJ Suceava a spus ca modul în care se va face transferul retelelor de gaze naturale catre Transgaz urmeaza sa fie negociat, daca se va face un transfer cu plata sau doar transfer în administrare cu plata unei redevente.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat, la mijlocul lunii noiembrie 2007, la Suceava, ca Transgaz va prelua reteaua de gaze naturale construita pâna în prezent în judetul Suceava prin proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene” si va continua investitiile prevazute în acest proiect.

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a spus ca problema majora este însa desemnarea unui operator al distributiei gazelor naturale în judet, pentru ca nici o localitate nu poate beneficia înca de aceasta investitie.

„Indiferent daca Transgaz termina lucrarile, trebuie operator în distributie”, a spus presedintele CJ Suceava.

Acesta a mentionat ca sunt deja montate instalatii interne în localitatile Patrauti, Draguseni, Darmanesti, Dumbraveni sau Milisauti, dar ca locuitorii nu pot beneficia de gaze naturale pentru ca nu exista operator desemnat de MEF, situatia fiind asemanatoare si în Cîmpulung Moldovenesc, unde centrala termica de cogenerare nu poate functiona cu gaze naturale, desi reteaua este finalizata. 


Intră acum și în grupul de