Politica romaneasca seamana din ce in ce mai mult cu scena politica rusa


Intră acum și în grupul de

Deputatul liberal de Suceava, Mihai Sandu Capra, considera ca exista o asemanare foarte mare între ceea ce se petrece în Rusia, unde a fost „desemnat” noul presedinte în persoana lui Dimitri Medvedev si ceea ce se întâmpla în România cu presedintele Traian Basescu. Parlamentarul sucevean considera ca între strategia folosita de Vladimir Putin si cea a lui Traian Basesciu exista foarte multe similitudini. „Basescu trebuia, în 2004, sa fie premierul României si a facut pe nepusa masa schimb de roluri cu domnul Stolojan, devenit omul sau de încredere, asa cum a procedat si Putin acum cu Medvedev si surpriza nu s-a lasat asteptata: miscare rapida, plânsete si scene teatrale, terminate cu happy-end: Basescu – Presedintele României, Stolojan – la tratament, apoi vindecat miraculos si pus consilier prezidential!

Dar strategia lui Basescu a fost doar putin diferita de cea a lui Putin, pentru ca finalul este identic: a avut grija sa-l tina putin deoparte de Guvern pe domnul Stolojan, ca sa-l antreneze pentru numeroasele sale strategii: prima dintre acestea, dezbinarea Partidului National Liberal prin ruperea unei „aripioare” din acesta, caci „aripa” este prea mult spus, si crearea unui partid cu un nume similar: PLD. A crezut ca va putea înghite tot PNL-ul prin aceasta miscare planuita îndelung… Nu i-a reusit si a trecut la urmatoarea: fuziune impusa PD-PLD si a rezultat tot un atac la PNL: PD-L. Adica acesta este mai liberal decât liberalii, cu domnul Stolojan în frunte, adica în coasta lui Boc”, sustine Sandu-Capra într-un comunicat de presa.  

Acesta este de parere ca si în România se doreste punerea în scena a unui scenariu gen Putin. “Si poate în viitor, Basescu – premier si Stolojan – presedinte de tara, ca doar le-a demonstrat Putin ca se poate. Doar trebuie sa calculezi fiecare miscare sau etapa si sa te asiguri ca totul se executa fara abateri. E posibil sa se întâmple în 2009? Nimic nu mai pare imposibil pe scena politica româneasca, desi parca seamana din ce în ce mai mult cu scena politica rusa, din punct de vedere al etapelor planificate de « Marele Împarat »… Noroc ca în România n-au murit toate partidele ca în Rusia, desi principiul „dezbina si cucereste” a fost aplicat peste tot: UDMR, PSD, PNL si chiar PRM,  prin crearea PNG”, a conchis deputatul PNL de Suceava.


Intră acum și în grupul de