Energie termica mai ieftina, in localitatile cu centrale termice de cogenerare


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca fiecare consiliu local care are în administrare centrale termice de cogenerare va putea sa livreze energie electrica prin operatorul local, din aceasta vara. Acesta a precizat ca, în ceea ce priveste componenta termoficare din proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”, s-au realizat aproape toate obiectivele prevazute, fiind realizate deja retelele de termoficare în orasele Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret, urmând a mai fi terminate cele din Vatra Dornei si Radauti.

De asemenea, centralele de cartier din orasele Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret, Radauti au fost transformate în puncte termice, iar în Gura Humorului au mai ramas doua centrale de cartier.

Gavril Mîrza a mai precizat ca s-au finalizat lucrarile la centralele termice de cogenerare din aceste orase si ca din vara toate vor putea produce si energie electrica cu un efect benefic asupra costului gigacaloriei.

Presedintele CJ Suceava a afirmat ca energia electrica produsa de aceste centrale va fi livrata în reteaua nationala prin operatorii locali si considera ca fiecare localitate va folosi energia electrica pentru nevoile locale. 


Intră acum și în grupul de