In judet, lipsa fortei de munca a luat locul somajului


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei este de parere ca locurile de munca din judet sunt atractive pentru sucevenii care lucreaza în strainatate si crede ca acestia vor putea economisi mai multi bani daca se întorc sa lucreze acasa, decât daca vor continua sa munceasca în strainatate. Acesta spune ca în judet somajul a scazut la 3,8 la suta, existând mari probleme în acoperirea ofertelor de munca, iar aceasta situatie se va agrava, întrucât se deschid noi obiective economice importante ce vor absorbi forta de munca, dar aceasta forta de munca nu este înca disponibila.

În opinia prefectului Onofrei, pentru acoperirea nevoilor pietei muncii sucevene trebuie gasite solutii si un program atractiv care sa motiveze revenirea acasa a sucevenilor care lucreaza în strainatate.

Orest Onofrei a mai precizat ca acum, în judet, se gasesc locuri de munca mai stabile si suficient de bine platite. Acesta afirma ca, desi plata nu este asemanatoare cu cea din alte tari ale Uniunii Europene, salariile oferite de angajatori în Suceava, în special în domeniul constructiilor si în industrie, pot asigura un grad de economisire mai mare decât cel din strainatate. „Salariile sunt la fel de competitive pentru a economisi mai mult decât daca lucreaza în alte tari, pentru ca în strainatate sunt alte costuri ale întretinerii”, a spus prefectul Onofrei.

Acesta considera ca prin revenirea muncitorilor suceveni acasa se vor rezolva si problemele sociale legate, în special, de cresterea si educarea copiilor care sunt lasati acum în grija bunicilor si de multe ori acestia abandoneaza scoala.


Intră acum și în grupul de