O persoana solicita Prefecturii Suceava copii certificate ce insumeaza 16.000 pagini

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca în baza Legii 544/2003 privind liberul acces la informatii de interes public, unele persoane cer informatii foarte multe, care ar putea duce la blocarea activitatii institutiilor daca acestor solicitari li s-ar da curs. Ca exemplu a fost data o cerere înaintata Prefecturii Suceava de o persoana care cere copii certificate dupa fiecare hotarâre a Comisiei judetene de fond funciar Suceava si copii certificate dupa propunerile Comisiilor locale de fond funciar, care au stat la baza emiterii deciziilor Comisiei judetene.

Orest Onofrei a mentionat ca pentru a se da curs acestei solicitari vor trebui preluate din arhiva, copiate si certificate cele 33.000 de hotarâri ale Comisiei judetene de fond funciar, ceea ce reprezinta un efort deosebit din partea angajatilor institutiei, întrucât toate datele solicitate însumeaza 16.000 de pagini.

Acesta a mai mentionat ca la cererea privind hotarârile Comisiei de fond funciar trebuie facute copii fara datele persoanelor beneficiare pentru a nu fi încalcate prevederile legii privind protectia datelor cu caracter personal.

În opinia prefectului de Suceava, solicitarile adresate institutiilor trebuie sa fie rezonabile si sa nu afecteze bunul mers al activitatii acestora. 

loading...