Fotbal. Alexandru Tudor recunoaste ca a gresit


Intră acum și în grupul de

Exista doua feluri de greseli: cele facute dinadins si cele facute ne-intentionat. Cum însa orice greseala este omeneasca, exista asadar doua feluri de oameni: cei care se fac ca ploua si cei care îsi recunosc culpa. Si asta, infiderent de natura greselii…

Din aceasta ultima categorie, a oamenilor cu caracter, face parte si Alexandru Tudor. Acuzat în mod insistent în ultimele zile pentru neacordarea a doua lovituri de la unsprezece metri CFR-ului în derby-ul de duminica, din Ghencea, centralul a rupt în sfârsit tacerea în cursul zilei de miercuri, recunoscându-si greseala în termeni plastici: „În momentul în care toata lumea îti spune ca ai gresit, trebuie sa te duci sa te culci”.

„Brad Pitt” de Liga lui Mitica a mai tinut sa precizeze ca datoria sa este sa învete din erorile pe care le-a comis, pentru ca acestea sa nu se mai repete si în viitor. „Pentru mine, asta e cea mai buna lectie, ca nu cumva sa cred ca sunt infailibil. Scuze nu exista atunci când arbitrajul nu iese, iar daca ai responsabilitatea sa vezi ca ai gresit, esti capabil sa tragi concluziile potrivite pentru a putea merge mai departe, pentru a te pregati si pentru a o lua de la capat. Asta e datoria noastra. Caderea este facuta ca sa te învete, si când cazi de sus, te trezesti mai bine. Aceasta încercare este binevenita pentru mine, pentru ca doar asemenea situatii te fac sa cresti. Nu e nici prima si nici ultima greseala din cariera mea, dar am datoria morala sa scot ceva bun din treaba asta”, a punctat Tudor.

Centralul a tinut sa comenteze si declaratiile aparute dupa partida Steaua-CFR, care îl acuzau pentru prestatia sa: „Referitor la reactiile care au aparut în presa, din punctul meu de vedere este pozitiv sa fii pus sub presiune, pentru ca asta te motiveaza, te trezeste si te face mai viu. Ce ar fi daca noi, arbitrii, sau fotbalistii, nu am avea presiune? Otelul cel mai bun se caleste la temperaturile cele mai înalte”. În încheiere, Tudor a mai spus ca în timpul scurs de la partida incriminata, nu toata lumea l-a acuzat si au fost si persoane care l-au sustinut: “Sunt bucuros ca în asemenea situatii grele apar multe gesturi de caracter fata de mine. Ma refer la faptul ca au fost oameni care m-au sustinut, care m-au sunat si au vorbit cu mine”.  


Intră acum și în grupul de