“Martisoare pentru mama!” – spectacol al elevilor Scolii nr.1 din Suceava


Intră acum și în grupul de

Dansuri tematice, moderne, populare, recitaluri de poezie, scenete muzicale si cântece au fost ingredientele unui reusit spectacol de culoare si veselie prezentat de elevii Scolii nr.1 din Suceava.

Elevi, profesori, parinti si bunici s-au aflat miercuri, în sala Casei de Cultura din Suceava, la spectacolul prezentat de elevii Scolii nr.1 Suceava, al carui organizator a fost profesorul Liliana Timofti, iar conducerea muzicala a purtat semnatura profesorului Daniel Aneculaesei, în timp ce organizarea scenica a fost realizata de profesorul Cornel Sângeap.

Spectacolul intitulat “Martisoare pentru mama” a fost deschis de Grupul vocal al clasei a II a B, program realizat sub îndrumarea institutorului Liliana Pintilie, urmat de dansul modern ce i-a avut ca protagonisti pe elevii clasei a IV a, coordonat de profesor Sorina Diaconescu.

Spectacolul a continuat cu un recital de poezie sustinut de elevul Cassian Manciu de la clasa institutorului Catalina Lucasevici, apoi eleva Andreea Boroleanu a interpretat un cântec dedicat mamei.

Sub titulatura “ Fantezii, fantezii”, elevii clasei a II a C, coordonati de institutor Maricica Andronache, îmbracati în costume viu colorate, au prezentat un „Dans tiganesc”, coregrafia pentru acest moment artistic fiind semnata de Dalia si Victor Vîrlan.

Un recital în limba engleza intitulat  “De primavara” a fost sustinut de alti elevi coordonati de professor Doina Petruc, iar elevi ai claselor a VII a B si a VIII a B au  prezentat un dans modern denumit “1,2 step”.

Sub coordonarea învatatorului Aurelia Bosca, elevii clasei a III a B au prezentat o sceneta muzicala, urmata de un recital sustinut de elevii Maria Gheorghita si Stefan Domuncu, îndrumati de învatator Rodica Lupascu.

Spectacolul a continuat cu un dans ritmic sustinut de elevi ai claselor a IV a sub coordonarea profesorului Sorina Diaconescu, apoi cu un recital sustinut de elevii clasei I a B, îndrumati de învatator Achilina Arcu si de un moment satiric “Brigada vesela” sustinut de elevi ai clasei a III a C, coordonati de învatator Albumita Oniga.

Elevi ai claselor a IV a, coordonati de profesor Sorina Diaconescu,  au prezentat un Vals, iar Roxana Puha a cântat o cunoscuta piesa în limba engleza, “Unfaithful”, moment ce a fost urmat de un dans modern ce i-a avut ca protagonisti pe elevii clasei a VI a C coordonati de profesor Vasile Andrei.

Aplaudati la scena deschisa au fost membrii Ansamblului “Mugurasul”, care au prezentat si o suita de dansuri populare bucovinene sub îndrumarea profesorilor Liliana Timofte si Daniel Aneculaesei.

Spectacolul a mai inclus un recital de cântece “Martisoare muzicale”, sustinut de grupul vocal al clasei a IV a B coordonat de institutor Florina Ciocan si de dansul modern “Tic tac” pus în scena de elevele clasei a VIII a C, sub coordonarea profesorului Cornel Sângeap.

Alti doi elevi, Bogdan Tabusca si Mircea Ceobanu, au prezentat o Rugaciune a elevului, moment ce a fost urmat de un altul ce le-a avut în prim-plan pe elevele Francisca Volovici, Dana Pîrgaru, Madalina Cojocari si Roxana Puha, care au cântat o piesa în limba engleza “An angel”.

Eleve ale clasei a VI a C, coordonate de Luminita Casuneanu, au prezentat un dans tematic pe o piesa a artistei franceze Patricia Kaas “Mademoiselle chante le blues”.

O eleva de clasa I a, Crina Vintila, a cântat o “Rugaciune”, iar spectacolul “Martisoare pentru mama” s-a încheiat cu un dans modern ce le-a avut ca protagoniste pe elevele claselor a VII a C si a VIII a A.

De remarcat este ca printre participantii la acest spectacol s-a numarat si viceprimarul Sucevei, Angela Zarojanu.


Intră acum și în grupul de