O femeie denaturata si-a abandonat in judet proprii copii


Intră acum și în grupul de

 Cei doi minori, care sunt frati si care se vor cunoaste în cadrul Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Suceava, mai au alti trei frati despre care nu se stie înca nimic. Anuntul socant a fost facut joi de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, care a precizat ca în cazul celor doi se vor lua masuri speciale de protectie. Mîrza a explicat, într-o conferinta de presa, ca cei doi frati care nu stiu unul de existenta altuia, fiind abandonati de mama în locuri diferite si care au fost descoperiti, saptamâna trecuta în situatii deosebite, mai au trei frati despre care nu exista înca informatii. „Mama celor doi copii are de fapt cinci copii, iar DGASPC Suceava este în cautarea lor”, a spus presedintele Consiliului Judetean. El a aratat ca mama copiilor are domiciliul stabil în Caras Severin, traieste în judetul Iasi si are copii în mai multe zone ale tarii. „Încercam acum sa-i gasim pe ceilalti trei copii”, a mai spus Mîrza.

El a mentionat ca unul dintre frati, un baiat în vârsta de 12 ani, este în prezent în grija unui asistent maternal, iar sora lui, în vârsta de 9 ani, este în centrul de primire în regim de urgenta din Suceava. „Ei înca nu stiu ca sunt frati”, a declarat cu reala tristete presedintele CJ Suceava. Mîrza a spus ca acum specialistii DGASPC Suceava urmeaza sa-i pregateasca, pentru ca apoi sa îi informeze ca sunt frati si se cauta posibilitatea gasirii unei familii maternale care sa-i creasca împreuna.

     Purtatorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Lenta, a precizat ca cei doi copii nu stiu unul de existenta celuilalt, pentru ca mama i-a abandonat pe amândoi în locuri diferite. Fetita a fost preluata de catre DGASPC Suceava, cu atât mai mult cu cât si bunicul a cerut acest lucru. „Se încearca gasirea celei mai potrivite modalitati de a-i face sa se cunoasca si sa creasca împreuna, ca frate si sora, într-un mediu potrivit vârstei si nevoilor lor”, a spus Lenta. Ea considera ca este trist ca adevarata protectie a acestor copiii, pe care trebuia sa le-o asigure în primul rând mama care le-a dat viata, este asigurata în cele din urma de o institutie de protectie a drepturilor copilului si ca se vor cunoaste ca frate si sora în aceste conditii. 


Intră acum și în grupul de