O gospodărie din Frătăuții Noi a luat foc din cauza fumatului în locuri nepermise. Pompierii au reușit să stingă flăcările după o intervenție de patru ore


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din satul Costișa, comuna Frătăuții Noi, a luat foc luni noapte din cauza fumatului în locuri nepermise.

Pentru stingerea incendiului au intevenit cu cinci autospeciale cu apă şi spumă militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, sprijiniţi de lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Frătăuţii Vechi şi Frătăuţii Noi.

incendiu Dragoiesti noaptea, pompieri (40)
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava – arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardea în flăcări acoperişul unei construcţii corp comun, ce îngloba un adăpost de animale şi un depozit de furaje, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la o anexă.

”Incendiul, anunțat la ora 22:34, a fost lichidat la ora 2:40 şi au ars acoperişul construcţiei corp comun pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, pereţii din lemn pe 115 metri pătraţi, circa o tonă de furaje şi 4 metri cubi lemn de foc”, a arătat Găleată.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost fumatul în locuri nepermise.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa proprietarului şi anexa gospodărească,  a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de