Spitalul Judetean Suceava – la un pas de „coma profunda”


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a acuzat  joi autoritatile centrale de faptul ca, în mod intentionat se duce „o politica de distrugere” a actualului Spital Judetean de Urgente din Suceava. El a aratat ca acesta nu beneficiaza nici la aceasta ora de aparatura moderna promisa de Ministerul Sanatatii, care a blocat sistematic un parteneriat public-privat pentru un platou imagistic la Suceava. Mîrza a declarat, într-o conferinta de presa, ca CJ Suceava va sprijini conducerea SJU Suceava pentru atragerea de fonduri prin Programul Operational Regional pentru ambulatoriul de specialitate al unitatii, aratând ca în ghidul solicitantului pentru POR, nu sunt prevazute modalitati de accesare de fonduri pentru dotari cu echipamente pentru diverse specializari.

„Noi am vrut sa facem un platou imagistic printr-un parteneriat public-privat, dar Ministerul Sanatatii s-a opus, aratând ca va asigura aceste aparate. Pâna acum nu a venit nimic”, a explicat presedinele CJ.  El a aratat ca, din punctul sau de vedere se duce „o politica de distrugere”  a acestui spital. „Se doreste parca sa se ajunga în faza ca acest spital sa nu fie functional”, a spus presedintele CJ, care a mentionat ca nu mai aude nimic nici despre înfiintarea noului spital judetean de urgenta. Ministerul Sanatatii Publice a anuntat în luna septembrie 2007, ca procedura de externalizare a serviciului de imagistica medicala de la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, initiata de Consiliul Judetean “nu se mai justifica”, aratând ca unitatea va fi echipata cu aparatura medicala de investigatie imagistica de ultima generatie.

MSP a trimis în septembrie 2007, Autoritatii de Sanatate Publica Suceava si Spitalului Judetean de Urgenta Suceava o nota în care arata ca în cursul anului 2007 urmeaza ca Spitalului Judetean sa i se repartizeze un computer tomograf si un echipament RMN , în urma licitatiilor ce urmau sa fie organizate în cursul ultimului trimestru al anului trecut.


Intră acum și în grupul de