Cura de primavara de eliminarea toxinelor

O alimentatie sanatoasa si care sa asigure detoxifierea, ca si vitaminizarea si tonifierea organismului, trebuie sa respecte urmatoarele principii:

Consum redus de carne. Necesarul de proteine va fi asigurat de oua proaspete, lapte si produse derivate (lapte batut, iaurt, chefir, brânza, cas), leguminoase uscate (linte, fasole, mazare);

Consum redus de grasimi animale, ele înlocuindu-se cu grasimi de origine vegetala, preferabil uleiuri presate la rece si cele din lactate, unt proaspat, smântâna. Consum zilnic de nuci, alune, migdale, dar nu mai mult de 25 g la o masa;

Consum zilnic de cereale integrale sau germinate. Una dintre cele mai eficiente cure de detoxifiere si regenerare este cea cu orz verde. Aceasta planta contine vitamine, minerale si enzime, hormoni naturali, având o actiune de curatare a sângelui si a organismului în general, de stimulare imunitara si de regenerare. De obicei se foloseste sucul proaspat de orz verde, un pahar de suc diluat