Un coș de fum neizolat a provocat un incendiu la o casă din Bosanci


Intră acum și în grupul de

Un incendiu provocat de un coș de fum neizolat a izbucnit miercuri după-amiază la o casă din comuna suceveană Bosanci.

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bosanci, cu trei autospeciale cu apă şi spumă.

”La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei, construit pe astereală din lemn, cu învelitoare din tablă, şi exista pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la o casă aflată în imediata apropiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt. adj Alin Găleată, precizând că incendiul, anunțat prin 112 la ora 17:19, a fost lichidat la ora 19:30.

În incendiu a ars acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 56 de metri pătraţi şi s-a degradat învelitoarea din tablă. Flăcările au degradat şi două ferestre şi aproximativ 10 metri pătraţi de stablat de la casa învecinată.

incendiu.acoperis.casa

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile”, a arătat Găleată.

El a mai precizat că nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei proprietarei şi locuinţa învecinată.


Intră acum și în grupul de