Subventiile de la Uniunea Europeana pentru tarani, pe ultima suta de metri


Intră acum și în grupul de

Cei 87.000 de tarani din judetul Suceava care au depus cereri pentru a primi subventii de la Uniunea Europeana, vor intra în posesia banilor pe care îi asteapta din a doua jumatate a anului trecut, dupa 15 martie. Dupa ce controalele în teren, în cadrul carora echipele Agentiei de Plati si Interventie în Agricultura Suceava au verificat 1081 de tarani, si cele administrative au fost finalizate, cel putin în cazurile în care nu sunt probleme, sosirea banilor este pe ultima suta de metri.

„Din discutiile purtate la sediul central al agentiei, se pare ca banii nu vor veni toti odata. Cei care au depus cereri, în care nu sunt neclaritati, vor primi banii în martie, în timp ce la ceilalti sumele vor ajunge dupa clarificarea situatiei”, declara Lia Chiriac, purtatorul de cuvânt al Agentiei de Plati Suceava.

La nivelul judetului Suceava, multi dintre fermieri au trecut în cereri, suprafete mai mari decât au în realitate, astfel ca, suprafetele totale adunate în cereri le depasesc cu mult pe cele existente în realitate. În aceste conditii, multi dintre taranii care au depus cereri ar urma sa fie taiati de la subventii, însa un numar total al acestora nu a fost înca stabilit.

Reamintim ca subventia de la UE pentru terenul agricol cultivat este de 100 de euro la hectar în zona de munte si de 50 de euro la hectar pentru terenurile din celelalte zone geografice. 


Intră acum și în grupul de