Diminuarea bugetului Apararii nu va afecta salariile cadrelor militare


Intră acum și în grupul de

Ministrul Apararii, Theodor Melescanu, a declarat, la Suceava, ca rectificarea bugetului ministerului va afecta dotarile, achizitiile de armament si participarea fortelor românesti în teatrele de operatiuni din strainatate, dar a dat asigurari ca nu va fi afectat nivelul salariilor sau pensiilor militarilor. Acesta a spus, într-o conferinta de presa, ca reducerea bugetului MAp are un impact asupra activitatii acestui minister. „Impactul este, pe de o parte, legat de renuntarea la anumite dotari, lucru pe care ni-l putem asuma, desi nu cu inima usoara”, a explicat Theodor Melescanu, care a adaugat ca va trebui sa se renunte la achizitionarea de autoturisme, mobila, televizoare cu plasma sau LCD, aer conditionat sau convertere.

Acesta a apreciat însa ca pentru parcul de masini al ministerului, ar costa mult mai putin daca ar fi achizitionate masini noi, decât daca ar fi reparate cele vechi.  „Evident, de asemenea, vom avea o problema cu programele de achizitii de armamente. Aici am obtinut din partea prim-ministrului o reconfirmare clara a faptului ca ministerul se poate îndatora pâna la pragul de 2,38% din PIB pentru a cumpara pe credit aceste armamente, ceea ce reprezinta o solutie”, a mai spus ministrul Apararii.

Theodor Melescanu a mai spus ca reducerea bugetara va avea un impact si pe tot ceea ce tine de participarea fortelor românesti în teatre de operatiuni din strainatate.

„Este foarte clar ca eu nu-mi voi permite sa mai aprob nici un fel de hârtie, de material, de propunere în care este vorba de trimitere de trupe românesti în strainatate, indiferent de cine aproba acest lucru daca nu se va gasi si finantarea necesara”, a mai spus ministrul Apararii. Acesta a subliniat însa ca toate aceste reduceri nu vor afecta în niciun fel nivelul de venituri al salariatilor din Ministerul Apararii si procesul de plata a pensiilor, inclusiv majorate, pentru personalul militar.


Intră acum și în grupul de