Record de vizitatori la Cetatea de Scaun a Sucevei și la Muzeul Bucovinei. Municipiul Suceava a devenit principala zonă de atracție pentru turiști în Bucovina, susține Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

În acest an, a fost depășit recordul de vizitatori la Cetatea de Scaun a Sucevei și la Muzeul Bucovinei, a declarat, vineri, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care arătat că până în luna noiembrie, au fost vândute 201.786 bilete față de 163.000 de bilete în anul 2008, sau 128.000 în anul 2015.

Flutur (1)

Potrivit șefului administrației județene sucevene, acest record s-a înregistrat în condițiile în care Muzeul de Istorie al Bucovinei a fost redeschis după modernizare la sfârșitul lunii iulie, iar Cetatea de Scaun a avut o perioada când a fost închisă în acest an vizitării pentru montarea expoziției permanente.

Flutur a precizat că față de estimări, Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun a Sucevei au avut încasări mai mari cu 120.000 de lei până acum.

”Suceava a devenit principala zonă de atracție vizitată de turiști în Bucovina”, a ținut să sublinieze președintele CJ Suceava.

El a mai menționat că urmează ca zona din apropierea Cetății de Scaun, care este în prezent pădure administrată de RNP Romsilva să fie transformată în pădure-parc, să fie transferată administrației locale astfel încât să fie amenajată și să ofere noi atracții pentru turiști.

 


Intră acum și în grupul de