Un adolescent pe moped, urmărit de poliție pe o distanță de 1,5 kilometri la Dolhasca și blocat. El este cercetat pentru conducere fără permis, iar mama lui pentru că știa situația


Intră acum și în grupul de

Un adolescent de 16 ani a fost depistat, sâmbătă seara, la ora 20.05, de un echipaj de poliție ce acționa pe strada Vasile Cănănău din orașul Dolhasca în timp ce conducea un moped deși nu are permis.

actiune Politie Radauti 2

Astfel, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire mopedului neînregistrat, condus de un localnic de 16 ani și pe care se afla ca pasager, un tânăr de 20 de ani din aceeași localitate, ambele persoane fără cască de protecție, însă, conducătorul vehiculului nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, reușindu-se blocarea și oprirea după circa 1,5 km.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, minorul a condus mopedul cu acceptul și acordul mamei sale de 47 de ani din localitate, care știa faptul că, fiul ei nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul de 16 ani fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar mama sa fiind cercetată pentru comiterea infracţiunii de „încredinţarea un vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu deține permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Mopedul a fost indisponibilizat la sediul de poliție, urmând să fie supus unei expertize de specialitate.


Intră acum și în grupul de