Acasă Actualitate Politistii au confiscat 618,92 grame de aur 14 K si 235,2 grame...

Politistii au confiscat 618,92 grame de aur 14 K si 235,2 grame de argint


Intră acum și în grupul de

În cadrul unei actiuni, politistii au confiscat 618,92 grame de aur 14 K si 235,2 grame de argint fara acte sau marcaj. Potrivit IPJ Suceava, în baza Strategiei de Modernizare a Politiei Române, a Programului Sectorial Antifrauda, precum si a noului concept adoptat de Directia de Investigare a Fraudelor „INTERVENTII ZONALE PENTRU PASTRAREA UNUI CLIMAT DE AFACERI CURAT”, ofiterii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat si executat o actiune pe raza municipiilor Suceava si Radauti, în cadrul careia au colaborat comisari ai Garzii Financiare Suceava si specialistul în metale si pietre pretioase din cadrul ANPC Bucuresti, fiind verificate 11 societati comerciale.  

Astfel au fost costatate doua infractiuni fiind aplicate 11 sanctiuni contraventionale în valoare totala de 34.500 lei si au fost confiscate bunuri în valoare totala de circa 45.792 lei –constând în 618,92 grame  aur 14 K, 235,2 grame argint si  articole de îmbracaminte.



„Cu ocazia verificarilor efectuate la punctele de lucru ale unei societati comerciale din Radauti si municipiul Suceava, s-a constatat ca erau oferite spre vânzare bijuterii din aur totalizând cantitatea de 127,2 grame la primul punct si, respectiv 124 grame la cel de-al doilea, fara a avea documente de provenienta pentru aceste cantitati de metal pretios”, se precizeaza într-un comunicat al IPJ Suceava. Potrivit documentului, fata de reprezentantul legal al societatii, L. Constantin, a fost luata masura sanctionarii contraventionale cu amenda în suma de 2.000 lei si a confiscarii întregii cantitati de metal pretios comercializat fara documente legale, totalizând cantitatea de 251 grame aur.

Un alt exemplu dat de politisti este o firma din Suceava, unde s-a constatat faptul ca societatea oferea spre vânzare metale si pietre pretioase, fiind expuse la vânzare bijuterii din argint nemarcate, în greutate totala de 235,2 grame. În aceste conditii s-a dispus ridicarea, în vederea confiscarii, a cantitatii de 235,2 grame argint si sanctionarea contraventionala a administratorului D. Adi cu suma de 3.000 lei. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version