Acasă Actualitate Munitie neexplodata din al II-lea Razboi Mondial, in gradina unui dornean

Munitie neexplodata din al II-lea Razboi Mondial, in gradina unui dornean


Intră acum și în grupul de

O actiune de asanare pirotehnica a avut loc, la sfârsitul saptamânii, în localitatea Neagra- Brosteni. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava a intervenit pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea a doua proiectile explozive de calibrul 150 mm si, respectiv 76 mm si un focos de artilerie, în localitatea Neagra, oras Brosteni.

Acestea au fost gasite vineri la prânz de M. Valentin, în timp ce sapa în gradina locuintei.



La sosirea echipajelor, s-a gasit munitie neexplodata din al II-lea Razboi Mondial, respectiv doua proiectile explozive si un focos de artilerie, ce prezentau un pericol pentru populatie. Echipa pirotehnica a identificat, ridicat si depozitat munitia.

Alta actiune de asanare pirotehnica a avut loc, cu o zi înainte si în localitatea Darmanesti. Astfel, echipa pirotehnica a ISU Suceava a intervenit pentru identificarea si ridicarea a doua proiectile de artilerie, pe DN 2 pe raza localitatii Darmanesti. Proiectilele de artilerie erau de calibrul 122 mm, si nu prezentau un pericol pentru populatie.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version