Șofer ce a înregistrat „recordul de viteză” din week-end, dat jos forțat din mașină când încerca să treacă în Ucraina prin Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au fost nevoiți să dea jos forțat din mașină un șofer care vroia să treacă în Ucraina după ce fusese urmărit de un echipaj de poliție pe drumul dintre Suceava și Siret unde fusese depistat cu 142 de km/h.

vama siret

Poliția Județeană Suceava arată că un exemplu de desconsiderare a legii şi lipsă de responsabilitate a fost înregistrat sâmbătă de un șofer care deţine şi „recordul de viteză” al acestui weekend și care a încercat să fugă, însă a fost prins şi sancţionat de poliţişti.

Astfel, sâmbătă, la ora 14.23, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției orașului Siret, aflat în serviciu pe DN2 cu autospeciala de poliție, a depistat un autoturism înmatriculat în străinătate, în timp ce se deplasa din direcția Suceava-Siret cu viteza de 142 km/h.

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, folosind semnalele acustice şi luminoase, autoturismul în cauză fiind ajuns în momentul în care acesta s-a așezat pe una din benzile de trecere a punctului de trecere a frontierei Siret – Porubnoe.

Agentul de poliţie rutieră s-a deplasat la conducătorul autoturismului şi după ce și-a declinat calitatea, i-a comunicam motivul legitimării, solicitându-i documentele sale și ale autoturismului pe care îl conduce.

Șoferul autoturismului a refuzat să înmâneze documentele, după care a intenționat să se deplaseze în continuare cu autoturismul pe care îl conducea.

   Având în vedere acest lucru, polițistul a procedat la oprirea autoturismului, în sensul că a oprit motorul și a scos cheile din contactul mașinii, fiind necesară scoaterea şoferului din vehicul prin utilizarea forţei.

Ulterior, şoferul autoturismului a înmânat documentele polițistului rutier, fiind condus la sediul poliției unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1650 lei pentru cele două contravenţii săvârşite, respectiv, depășirea vitezei legale și refuzul de a prezenta documentele.


Intră acum și în grupul de