Fotbal, Liga I : S-au anulat reciproc


Intră acum și în grupul de

Dacia Mioveni – Gloria Bistrita 0 – 0

Saptamâna agitata în tabara celor de la Mioveni, cu demisia si revenirea lui Sorin Cârtu pe banca tehnica, nu putea sa nu lase urme , într-un fel sau altul.

În primul rând, tehnicianul argesenilor a operat câteva schimbari în compartimentul ofensiv. Cu toate acestea, ocaziile avute de galben-verzi nu au reusit sa fie concretizate în prima repriza. Cum nici jucatorii lui Ovidiu Sabau nu au fost mai breji, s-a intrat cu un scor alb la vestiare.

Dupa ratarea lui Chiacu din debutul partii secunde a întâlnirii, când ex-dinamovistul a tras din apropierea portii bistritene peste transversala, Cârtu s-a enervat iar si a schimbat atacul. Dar nici în aceasta formula nu a adus mult-doritul gol. “Sorinaccio” a privit resemnat cum elevii lui irosesc înca doua puncte si se apropie de zona fierbinte a clasamentului.

Au evoluat formatiile:

Dacia: Stanca – Scarlatache, M. Olteanu, Daouda, Baicu – Ghindeanu, Miclaus (Balauru, 73), Frasineanu, R. Neagoe – Chiacu (Chiacu, 63), I. Savu (Cr. Bratu, 66). Antrenor: Sorin Cârtu.

Gloria: Tatarusanu – D.Matei, Frasinescu, Toma, Turcu (Fl. Ganea, 47) – Arhire, Achim, Nalati (Dumitra, 74), Dobre (Ragipovic, 83) – Coroian, Tilinca. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau 

CFR Cluj – Gloria Buzau 2 – 0

Zece mii de spectatori s-au adunat vineri seara pe stadionul Dr. Constantin Radulescu pentru a urmari la lucru liderul Ligii I, CFR Cluj. Veniti dupa o înfrângere în Ghencea, în fata Stelei, ardelenii nu s-au încurcat de asa-zisul satelit al „ros-albastrilor”, Gloria Buzau, de care au dispus cu scorul de 2-0.

Stimulati financiar cu prime mult mai mari fata de un meci obisnuit de campionat, buzoienii n-au reusit sa produca surpriza în al doilea meci al etapei cu numarul 22. Dupa ce a avertizat ca meciul cu Gloria nu va fi usor, Ioan Andone a rasuflat usurat la finalul partidei, când golurile lui Trica si Dubarbier au ajutat liderul sa treaca peste unul din momentele grele ale sezonului.  
Multi s-ar fi asteptat ca feroviarii sa intre într-o pasa proasta, dupa ce au pierdut derby-ul de saptamâna trecuta, însa CFR Cluj a atacat din primul minut si a reusit sa deschida destul de devreme scorul. În minutul 25, Eugen Trica a reusit sa înscrie, cu un sut superb de la marginea careului de 16 metri, la care Minca nu a putut sa intervina.

În minutul 34 al partidei, CFR Cluj a beneficiat de o lovitura de la 11 metri, dupa un fault asupra lui Culio, dar Cadu a executat slab, iar Minca a reusit sa respinga. În continuarea fazei, Semedo a marcat, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid. CFR avea totusi sa înscrie golul doi dupa pauza, în minutul 49, când Dubarbier a majorat scorul cu un sut de la 11 metri lateral-stânga, dupa ce, în prealabil a driblat doi adversari.  
A fost primul gol al lui Dubarbier pentru CFR Cluj, iar formatia condusa de Ioan Andone si-a refacut avantajul de opt puncte fata de Rapid.

Au evoluat formatiile:

CFR: Nuno Claro – Tony, Cadu, Sousa, Panin – Culio (Manuel Jose, 82), Dani, Trica, Dubarbier (Ruiz, 84) – Fabbiani, Semedo (Peralta, 71). Antrenor: Ioan Andone

Gloria: Minca – Nejneru, Jovic, Ninu, Vlaicu, Eze – Paleacu, Bicfalvi, Suleap (Guda, 54), Filip (Vigariu, 46, Iovita, 63) – Simion. Antrenor: Stefan Stoica 

UTA Arad  – Otelul Galati 0 – 1 (0 – 1)

A zecea confruntare în primul esalon dintre cele doua formatii a consemnat o înfrângere greu de digerat pentru UTA Arad. Aflata pe loc retrogradabil, „Batrâna Doamna” a pierdut trei puncte mari pe teren propriu în fata unei echipe a Otelului decimata de suspendari si a facut un pas mare spre Liga a II-a. 

Petre Grigoras a reusit sa încropeasca un prim „11” în care si-au facut loc multi dintre fotbalistii obisnuiti mai mult cu banca de rezerve. Gazdele au avut prima mare ocazie a meciului în minutul 18. Dupa o gafa a portarului Kolev, Zaharia a sutat spre poarta, dar Jelev si-a salvat echipa respingând mingea care se îndrepta spre poarta goala a galatenilor. Un minut mai târziu, Hidisan l-a gasit bine în careu pe Baltoi, care a deviat spre poarta oaspetilor, dar bulgarul Kolev a intervenit salvator. În minutul 37, Florin Dan a fost la un pas de deschiderea scorului, însa bravul goalkeeper al Otelului a fost din nou la post. Contrar cursului jocului, cei care au marcat primul si singurul gol al partidei au fost elevii lui Petre Grigoras. Cu doua minute înainte de intrarea la vestiare, Daniel Stan a fost faultat în careu de ex-dinamovistul Mihut si centralul partidei a dictat penalty. Lovitura de pedeapsa a fost executata bine de goal-gheterul Emil Jula si astfel, galatenii a intrat în avantaj la pauza.

În repriza a doua, „Magiun” a schimbat registrul tactic, a fortat atacul pe toate liniile însa fara sorti de izbânda. Edson, proaspat introdus pe teren a marcat din pozitie de ofsaid si golul a fost anulat, iar Baltoi a nimerit bara în minutul 62. Pe final, otelarii s-au rezumat doar la a se apara, însa portarul Kolev a facut un meci mare si a închis poarta galateana excelent.

UTA Arad a pierdut cu 0-1 si evitarea retrogradarii devine un obiectiv tot mai greu de îndeplinit. Pentru „Batrâna Doamna”, urmeaza derby-ul vestului cu Poli Timisoara.

Au evoluat formatiile:

UTA: D. Tudor – I. Balan, Chita, Amoreirinha, Mihut – Pedro Oliveira (R. Iacob), Marginean, Hidisan (Edson), Fl. Dan – Baltoi, Zaharia. Antrenor: Marin Barbu

Otelul: Kolev – Nogo, Sg. Costin, Jelev, Silviu Ilie (Cojoc) – Viglianti, Giurgiu, L. Iorga, Deac – D.Stan, E. Jula. Antrenor: Petre Grigoras 

Unirea Urziceni – Universitatea Craiova 2 – 2  (2 – 1)

„Daca am fi fost arbitrati corect, acum ne luptam cu CFR Cluj pentru titlul de campioana”, spunea Mihai Stoica cu o zi înaintea meciului cu Universitatea Craiova. Unirea Urziceni nu a izbutit decât un egal cu Craiova lui Nicolo Napoli, al treilea în acest an, dupa 0-0 cu Otelul Galati si 0-0 cu Poli Timisoara.

În minutul 21, meciul parea rezolvat de trupa vulcanicului Dan Petrescu. Mara a deschis scorul dupa un prim sfert de ora, pentru ca dupa alte sase minute, Onofras sa profite de o greseala în lant a defensivei oltenilor si sa puncteze pentru 2-0. La acest scor, tehnicianul Universitatii Craiova l-a trimis pe teren pe atacantul Ciprian Tanasa, cel care în minutul 39 avea sa creeze faza în urma careia austalianul Michael Baird a marcat pentru 2-1.

Într-un meci în care arbitrul de tusa sucevean Sebastian  Gheorghe nu a avut prea mult de lucru, cele mai grele decizii luându-le omologul Nicolae Marodin, Universitatea Craiova, cea mai slaba echipa din Liga I în meciurile din deplasare, a reusit sa produca surpriza prin Julius Wobay. Sutul bine plasat al atacantului din Sierra Leone l-a luat prin suprindere pe veteranul dintre buturile Urziceniului, Bogdan Stelea.

Ce nu a reusit Steaua, care a fost învinsa de echipa lui Dan Petrescu la Urziceni, a reusit Craiova lui Mititelu, care mai aduna astfel un punct pretios pentru evitarea grijilor din finalul sezonului. Pentru Unirea, urmeaza derby-ul de „totul sau nimic”, în Ghencea, în fata ros-albastrilor.

Au evoluat formatiile:

Unirea: Stelea – L. Balint, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu – Mara, Paduretu (Bilasco, 75), Burns (Cr. Constantin, 60), C.Petre (Apostol, 51) – Onofras, Danalache. Antrenor: Dan Petrescu

Craiova: Bornescu – Barboianu, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepelita (V. Gaman, 80), A. Ionescu, Dilevski, Wobay – Dina (C.Tanasa, 23), Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.

Pandurii Tg. Jiu – Steaua Bucuresti 0 – 1 (0 – 0)

Orice schimbare de antrenor produce un cutremur la echipa. Din pacate pentru Steaua, reinstalarea lui Eugen Neagoe pe banca Pandurilor a produs un soc pozitiv gorjenilor. Din fericire însa pentru ros-albastri, ambitia si daruirea exemplara a gazdelor nu a fost de ajuns, elevii lui Marius Lacatus impunându-se sâmbata seara cu 1-0, în urma unui nou gol marcat de acel Ovidiu Petre, fotbalist cândva hulit în Ghencea, dar astazi ridicat la stadiu de salvator.  
Pe un teren plin de gropi, partida de pe stadionul “Municipal” a început cu Pandurii la conducerea ostilitatilor. În minutul cinci, Ilie Iordache a scapat spre poarta stelista, însa a fost oprit pe motiv de ofsaid. Dupa 60 de secunde, acelasi fotbalist al gazdelor a trecut pe lânga minge, lovitura lui de cap fiind respinsa de Zapata.

Prima ocazie a oaspetilor a venit abia în minutul 32: Dayro Moreno suteaza pe poarta, dar goalkeeper-ul gorjenilor prinde în doi timpi. La faza imediat urmatoare, Mendoza a fost si el la un pas de a marca, însa nici peruanul nu a avut mai mult noroc cu Mingote, desi a scapat singur-singurel cu acesta. În minutul 37, ghinionul a trecut de partea Pandurilor, sutul-centrare al lui Vasilache lovind transversala portii steliste.

Cea de-a doua repriza a început exact ca prima, elevii lui Eugen Neagoe preluând initiativa si atacanând în valuri. În minutele 57 si 60, Vasilache a trecut din nou pe lânga gol, suturile ex-rapidistului fiind blocate de acelasi brav Zapata. Dupa alte doua minute, s-a consemnat o noua ocazie imensa a Pandurilor: trei suturi spre poarta, ultimul fiind trimis, incredibil, peste transversala de Ilie Iordache.

Cei care au reusit sa deschida scorul au fost oaspetii. Evident, dintr-o noua faza fixa, specialitatea casei la stelisti, indiferent daca pe banca se afla Olaroiu, Hagi, Pedrazzini sau Marius Lacatus: Dayro Moreno executa perfect o lovitura libera de pe partea stânga în minutul 65, nou-intratul Habibou trimite periculos cu capul, Mingote respinge, dar doar în piciorul lui Ovidiu Petre, care trimite din patru metri în poarta.  
În minutele ce au urmat, Pandurii au trecut la conducerea ostilitatilor însa, ca si pâna atunci, fara rezultat pe tabela de marcaj, în ciuda ocaziilor irosite de Stromajer si Vasilache. Scor final 0-1, dar Steaua se poate declara foarte norocoasa…  
Au evoluat formatiile:

Pandurii: Mingote – Popete, A. Rus, Chibulcutean, Djapka – Fl. Stânga (Arrieta, 84), Vancea (Pacurar, 68) – I. Iordache, Vasilache, Orac – Al. Piturca (Stromajer, 75). Antrenor: Eugen Neagoe.  
Steaua: Zapata – Golanski, Ghionea (Plesan, 66), Goian, Emeghara – Radoi, Ov. Petre – Nicolita (Habibou, 50), Dayro Moreno (Surdu, 85), Mendoza – Pepe. Antrenor: Marius Lacatus.


Intră acum și în grupul de