Doi elevi de la Școala Nr. 3 și CN „Mihai Eminescu” din Suceava, internați în spital după ce au fost diagnosticați cu meningită virală


Intră acum și în grupul de

 

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, luni, că doi copii cu vârste de 6 şi 10 ani au fost diagnosticaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, cu meningită virală fiind internaţi în spital pentru tratament.

catalina-zorescu-3

Zorescu a spus că unul dintre copii învaţă la Şcoala nr. 3, iar celălalt la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Suceava, iar autorităţile sanitare au luat legătura cu coordonatorul reţelei de medicină şcolară pentru adoptarea măsurilor de prevenire a apariţiei altor îmbolnăviri, respectiv efectuarea dezinfecţiei curente în clasele unde învaţă cei doi copii şi pentru supravegherea clinică a contacţilor de către medicii şcolari care activează în cele două unităţi de învăţământ.

Medicul epidemiolog sucevean precizat că, de la începutul anului 2016, în judeţul Suceava au fost înregistrate 20 de cazuri de meningită virală, iar în cazurile investigate prin analize de laborator s-a constatat că îmbolnăvirile au fost provocate de enterovirusuri.

Potrivit specialiştilor, enterovirusurile şi arbovirusurile sunt printre cele mai incriminate în producerea meningitelor virale, boala debutând cu simptome precum febră, cefalee, greţuri, vărsături, dureri abdominale şi diaree.

Infecţia cu enterovirus poate fi prevenită prin spălarea frecventă şi corectă a mâinilor şi o bună igienă personală şi generală, curăţarea frecventă a jucăriilor copiilor, evitarea zonelor aglomerate, aerisirea încăperilor cât mai des.

Enteroviruşii se pot fi găsiţi în salivă, spută şi în mucusul nazal, dar şi în materiile fecale ale persoanelor infectate.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de