DSP Suceava a cerut spitalelor din județ să anunțe măsurile adoptate pentru asigurarea asistenței medicale în minivacanța de 1 Decembrie. SJU Suceava va funcționa ca în week-end


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a înaintat unităţilor spitaliceşti din judeţ adrese prin cadre solicită să transmită măsurile adoptate pentru asigurarea asistenţei medicale în perioada minivacanţei de 1 Decembrie 2016.

catalina-zorescu-6

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat că în cursul zilei de luni erau aşteptate răspunsurile spitalelor din judeţ la adresa înaintată de instituţie privind modul de asigurare a asistenţei medicale în perioada minivacanţei de 1 decembrie.

Zorescu a spus că DSP Suceava a solicitat medicilor de familie să depună raportările lunare în perioada 5-8 decembrie în condiţiile în care şi zilele de 30 noiembrie, 1 şi 2 decembrie sunt libere.

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Râmbu, a declarat că activitatea spitalului se va desfăşura în regim de sâmbătă şi duminică în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, fiind asigurate gărzile şi continuitatea serviciilor medicale, iar Unitatea de Primiri Urgenţe va funcţiona la parametrii normali.

El a precizat că ambulatoriul de specialitate şi ambulatoriul integrat nu vor funcţiona în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie întrucât serviciile medicale efectuate în timpul sărbătorilor legale nu sunt decontate de CAS, dar în cursul zilei de 2 decembrie acestea vor avea program normal.

Râmbu a menţionat că SJU Suceava are asigurate stocurile de medicamente şi materiale sanitare pentru buna desfăşurare a activităţii unităţii.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de