Călin Popescu Tăriceanu a prezentat, la Suceava, de Ziua Bucovinei programul de dezvoltare a zonei inițiat de ALDE: Voi pleda pentru a nu mai da privilegii firmelor străine


Intră acum și în grupul de

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lider al ALDE, a prezentat, luni, de Ziua Bucovinei, programul ALDE pentru zona Moldovei, arătând în special că este nevoie de infrastructură rutieră, de încurajarea agricultorilor și de creșterea locurilor de muncă prin noi investiții, dar și susținerea mediului de afaceri autohton.

tariceanu-7

El a spus că între priorități se află infrastructura rutieră, un proiect important fiind realizarea șoselei expres Roman-Suceava, dar și autostrada care să lege Moldova de Ardeal.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a pledat pentru susținerea firmelor cu capital românesc și să fie anulate privilegiile acordate firmelor străine.

„Voi pleda pentru a nu mai da privilegii firmelor străine. Firmele străine au fost privilegiate în România în detrimentul capitalului românesc și acest sistem de privilegii pentru firmele străine trebuie să înceteze. În programul meu avem o referire specială pentru schemele de ajutor de stat”, a spus Tăriceanu.

El a amintit că în acest an prin schema de ajutor de stat au fost sprijinite doar firme cu capital străin.

„Anul acesta, în toată schema de ajutor de stat pe care eu am introdus-o pe când eram prim ministru, este o formă de ajutorare a mediului economic, a întreprinderilor, a operatorilor economici, care este în concordanță cu legislația europeană, anul acesta, aprobările pe care le-a dat Ministerul de Finanțe sunt în totalitate pentru firmele cu capital străin”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că este revoltat de această situație.

„Pe mine situația asta mă revoltă. E inadmisibil ca în România tot ajutorul să-l dăm pentru firmele străine. Vreau să fie foarte clar. Am fost cel care am promovat investițiile străine și voi face același lucru și de azi înainte. Nu-mi schimb atitudinea, dar nu este posibil să-i privilegiem pe cei din România, firme cu capital străin și pe ai  noștri să-i dăm la o parte”,  a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai arătat că a constatat că firmele românești au o mare capacitate de dezvoltare și fără ajutor și că vor deveni și mai performante dacă sunt sprijinite.

„Am văzut o capacitate extraordinară la firme românești care nu au primit nici un ajutor de 25 de ani și cred că ar fi putut să performeze mult mai bine dacă și ele ar fi fost ajutate măcar într-o măsură egală cu firmele cu capital străin ca să nu spun mai mult”, a spus Tăriceanu.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de