Copii şi adulţi cu dizabilităţi din judeţul Suceava participă la evenimentul “Deschide ochii..! Deschide inima!” , organizat de DGASPC Suceava


Intră acum și în grupul de

Cea de a XI-a ediţie a manifestării “Deschide ochii…! Deschide inima!”, ce include un spectacol susţinut de copii şi adulţi cu dizabilităţi, precum şi o expoziţie cu produse realizate de aceştia, va fi organizat de DGASPC Suceava, sâmbătă, de la ora 11,00, la Iulius Mall.

afis-3-decembrie-2016

Potrivit unui comunicat de presă al DGASPC Suceava, la eveniment vor participa copii şi persoane adulte cu dizabilităţi de la centrele de plasament şi de la centrele de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din structura instituţiei, dar şi de la ong-uri şi de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret.

Evenimentul, care cuprinde un spectacol susţinut de persoane cu dizabilităţi şi o expoziţie cu produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale, se va desfăşura în acest an sub sloganul “Singura dizabilitate reală a omului este incapacitatea de a simţi iubire pentru semenii săi”, iar mesajul organizatorilor este acela “de a vedea dincolo de aparenţe, de a aprecia efortul fiecărei fiinţe de a-şi depăşi condiţia şi de a deveni conştienţi că iubirea pentru cei din jur este cea care ne face să evoluăm”.

Din echipa de organizare a evenimentului fac parte directorul executiv adjunct al DGASPC Suceava, Margareta lsailă, şeful Serviciul Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi, Nicoleta Daneliuc, şeful CRRN Mitocu Dragomirnei, Cristina Doroftei, şeful Serviciului Echipe Mobile, Brânduşa Bialy şi asistentul medical principal Laura Bocăneţ de la CRRN Mitocu Dragomirnei.

Manifestarea “Deschide ochii…! Deschide inima!” marchează şi la Suceava Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, ce se sărbătoreşte, anual, în data de 3 decembrie.

“Ziua lnternaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea în ţelegerii de către opinia publică a problemelor cu care se confruntă persoanele cu handicap şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate”, se precizează în comunicatul DGASPC Suceava.

La eveniment vor participa Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mitocu Dragomimei, CRRN “O nouă şansă” Todireşti, de la CRRN Costâna, CRRPH “O nouă viaţă” Siret, Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, CRRPH Pojorâta, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret,

 

Centrul de Plasament ,,Mihail şi  Gavril,, Solca, CRRN Sasca Mică, CRRN Zvoriştea, Servicii Multifuncţionale Fălticeni, Clubul de Zi ,,Împreună” Suceava, Centrul de Zi ,, Aripi spre Viitor” Mitocu Dragomirnei şi Casele de tip familial din Mihoveni, Şcheia şi Adâncata.

Invitaţi ai manifestării sunt: Angelica Flutur, Laura Haidău, Manuela Pohoaţă, Andreea Caciur, Luisa Vasilcovici, Marian Dafin, Formaţia ,,Dinamic Grup”Suceava, Rareş Golean şi elevii clasei a IX-a C de la Colegiul Naţional ,, Mihai Eminescu” Suceava.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de