Ion Lungu s-a plâns ministrului Finanțelor de durata licitațiilor: Dacă începi o licitație în martie pentru lucrări la drumuri se adjudecă în noiembrie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a exprimat, luni, la  întâlnirea ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu, cu mediul de afaceri sucevean, că legislația în domeniul achizițiilor publice trebuie să fie modificată, îmbunătățită, pentru că în prezent o licitație durează în medie șapte luni.

ion-lungu-asociatia-municipiilor-din-romania-amr-3

Astfel, primarul Ion Lungu a declarat că situația achizițiilor publice nu este cea mai fericită.

„O licitație durează, în medie, șapte luni de zile”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că în aceste condiții dacă se începe procedura de licitație în luna martie, după adoptarea bugetului, pentru lucrări de drumuri, se poate adjudeca cel mai repede în luna noiembrie și că atunci nu se mai poate executa lucrarea.

Ion Lungu i-a spus ministrului că din cauza procedurilor de licitație municipiul Suceava are proiecte blocate în valoare de 15 milioane de euro.

„Trebuie îmbunătățită legea”, a spus primarul Ion Lungu care a arătat că dacă se menține aceeași procedură există riscul ca proiectele cu finanțare europeană pe exercițiul financiar actual să nu se finalizeze și să se repete situația de la sfârșitul anului 2015 când foarte multe proiecte europene nu s-au finalizat până la 31 decembrie, iar lucrările neexecutate nu au mai fost eligibile pentru finanțare europeană pe exercițiul financiar precedent.

Președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Pușcaș, i-a răspuns lui Ion Lungă că rolul acestor întâlniri este de a se găsi soluții pentru problemele sesizate și a anunțat că în ceea ce privește accesarea de fonduri europene, controlul se va face pe aceeași listă comună de control ex-ante.(N.B.)


Intră acum și în grupul de