Modernizarea DN 18 între Iacobeni și Pasul Prislop, întârziată cu patru ani, a început și se va finaliza la sfârșitul anului viitor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava,  Gheorghe Flutur,a anunțat, marți, că a participat la începerea proiectului de modernizare a DN 18 fiind prezent în localitea Botuș împreună cu șeful Direcției Regionale de Drumuri Naționale Iași, Ovidiu Laicu, ce a emis ordinul de începere a lucrărilor.flutur-dn18-santier-zapada-2

Flutur a spus că firma care se va ocupa de această lucrare, Autotehnorom, a început să instaleze  o stație de asfalt cu o capacitate de 160 de tone/oră pentru lucrările la acest drum.

Prin proiectul de 25 de milioane de euro, cu finanțare asigurată de Banca Europeană de Investiții și bugetul de stat va fi modernizat un tronson de 43 de kilometri între Iacobeni și Pasul Prislop.

Flutur a menționat că stratul de asfalt va avea pe acest drum 22 de centimetri, potrivit proiectului.

Primul tronson care va fi finalizat la 15 septembrie 2017 este între Iacobeni și Cârlibaba, iar cel de-al doilea tronson, până în Pasul Prislop, va fi finalizat până la sfârșitul anului viitor.

„Pe această rută scurtam drumul spre autostrada din Ungaria, care vine aproape de granița de la Stau Mare, cu două ore dacă se merge spre Viena”, a spus președintele CJ Suceava.

Lucrările la acest drum trebuiau finalizate în 2013 de firma israeliană Shapir Structures care însă a efectuat doar 5 la sută din lucrări motiv pentru care în mai 2014 contractul a fost reziliat și s-a reluat procedura de achiziție.

„Sucevenii, ca și maramureșenii, trebuie să fie respectaţi, nu abandonați și umiliti. Fără infrastructură, zona riscă să rămână în izolare și este condamnată la subdezvoltare. Abandonarea investițiilor în infrastructură pune în pericol dezvoltarea locală și regională”, spunea recent Flutur despre blocarea investițiilor la acest drum.

flutur-dn18-santier-zapada-1

 


Intră acum și în grupul de