PSD Suceava:Primarul PNL de Vatra Moldoviței ar trebui demis fiind găsit definitiv în conflict de interese, dar că prefectul întârzie luarea măsurii. Harasim spune că nu a fost informat oficial și cere PSD să respecte legea


Intră acum și în grupul de

Organizația Județeană PSD Suceava consideră cel puțin ciudată atitudinea unor instituții publice, Agenția Națională de Integritate (A.N.I.) și Instituția Prefectului Suceava,  care abordează cu măsură dublă, în cazuri similare din administrația publică locală.

harasim

Astfel, PSD Suceava arată că primarul comunei Vatra Moldoviței a fost găsit, defintiv, în conflict de interese de Înalta Curte de Casație și Justiție, în data de 10 noiembrie, dar că prefectul nu a dispus demiterea lui deși într-un caz similar, al primarului din Forăști, găsit în conflict de interese în data de 21 octombrie, într-o săptămână prefectul a emis ordinul de destituire din funcție.

„Cum se explică faptul că în cazul primarului PSD al comunei Forăști, dl. Brăduț Avrămia instituțiile menționate mai sus s-au manifestat extrem de prompt(pe 21.10, ICCJ, ca ultimă instanță de judecată, a respins recursul formulat asupra conflictului de interese semnalat de A.N.I; pe 28.10 Instituția Prefectului Suceava solicită și primește în aceeași zi raportul de la A.N.I. asupra acestui caz și în aceeași zi emite ordinul de demitere a primarului) ? Cum se explică faptul că într-o situație similară, cea în care se află primarul PNL al comunei Vatra Moldoviței, dl. Virgil Saghin, nu avem încă nici un semn de manifestare a celor două instituții deși, pe data de 10.11,în mod similar, ICCJ respinge recursul formulat tot asupra unui conflict de interese semnalat de A.N.I ?”, se întreabă PSD Suceava.

În comunicatul semnat de Alexandru Rădulescu se menționează că aceste întrebări atrag în mod evident și alte semne de întrebare asupra echidistanței instituțiilor publice desemnate să organizeze alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat că în cazul primarului din Vatra Moldoviței nu a fost informat oficial de decizia ICCJ.

„Eu nu forțez instituțiile statului să dispună anumite măsuri că nu am voie. Eu nu am nici voie, nu am interese și nu fac lobby și nu cer documente în avans. Nu am primit nici un comunicat legal față de situația primarului din Vatra Moldoviței. PSD să respecte legea”, a spus Harasim.

El a menționat că în cazul lui Avrămia era vorba și de un dosar penal privind o pășune și erau probleme deosebite

 


Intră acum și în grupul de