“Oamenii din comunitati nu trebuie sa aiba doar o biserica frumoasa, ci si o scoala ingrijita”


Intră acum și în grupul de

Adjunctul ISJ Suceava, Vasile Monacu, a declarat ca institutia va initia un concurs de genul „Scoala cea mai bine îngrijita”, ce se va adresa nu doar directorilor de unitati de învatamânt, ci si comunitatii, respectiv primarilor, consilierilor, preotilor. „Pe lânga faptul ca avem scoli unde se face carte de calitate, trebuie sa avem si scoli bine îngrijite. Lansam concursul pentru a-i determina pe gospodarii localitatilor, ca scolile unde învata copii lor sa fie un punct atractiv si din punctul acesta de vedere”, a afirmat Vasile Monacu, adaugând ca zilele acestea va fi definitivat si regulamentul concursului.

Acesta a precizat ca actiunea se vrea a fi una asemanatoare cu cea initiata de CJ privind cea mai curata localitate, dar ca premiile nu vor fi atât de consistente, ci unele modice, cu valoare simbolistica.

“Oamenii din comunitati nu trebuie sa aiba doar o biserica frumoasa ci si o scoala îngrijita. Asa cum gospodarii dau bani pentru a avea o biserica frumoasa, ar trebui sa aiba si o scoala frumoasa. Elevii îsi petrec multe ore din viata în aceste scoli si ele ar trebui sa fie îngrijite”, a mentionat adjunctul ISJ, care a spus ca este de acord cu acele fonduri ale scolii, instituite de parinti, dar acestea trebuie cheltuite transparent.   


Intră acum și în grupul de