Incendiu de la un scurtcircuit electric la o gospodarie din Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit luni, dupa prânz, la locuinta Zamfirei S. din localitatea Vicovu de Sus, focul plecând de la adapostul de animale. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Garda de Interventie Vicovu de Sus împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Straja au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului, iar când au ajuns la fata locului, focul ardea la adapostul de animale, acoperisul bucatariei si acoperisul casei, cu posibilitate de propagare la casele si anexele învecinate.  

În incendiu a fost distrus adapostul de animale pe o suprafata de cca 100 mp, o magazie pe o suprafata de cca 10 mp, acoperisul bucatariei pe o suprafata de cca 30 mp, acoperisul casei pe o suprafata de cca 10 mp si aproximativ 3 tone plante furajere, pagubele fiind estimate de proprietara la 20.000 lei.  

În urma cercetarilor, la fata locului s-a stabilit ca incendiul a fost provocat de catre un scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric defect si neizolat corespunzator fata de materialele combustibile din vecinatate.

Pompierii au reusit sa salveze casa de locuit, bucataria si doua locuinte învecinate, în valoare de aproximativ 90.000 lei. 


Intră acum și în grupul de