Gateristii – in atentia Serviciului de Investigare a Fraudelor


Intră acum și în grupul de

Cadrele Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Suceava împreuna cu specialistii din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, au efectuat pe raza judetului Suceava o actiune, în vederea verificarii modului de respectare a legalitatii de catre agentii economici care desfasoara activitate de exploatare forestiera, precum si de prelucrare si comercializare a materialului lemnos. În acest sens au fost efectuate verificari la agentii economici despre care se detineau date ca valorifica material lemnos provenit ilegal, sustragându-se de la plata taxelor datorate statului, se precizeaza într-un comunicat al IPJ Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, saptamâna trecuta au fost verificate 9 societati comerciale care au ca obiect de activitate exploatarea forestiera, prelucrarea si comercializarea materialului lemnos, fiind constatate abateri de la legislatia în vigoare privind modul de achizitie a materialului lemnos introdus în depozite, precum si cea privind gestionarea, completarea si utilizarea documentelor cu regim special, precum si abateri legislative privind respectarea normelor de depozitare si comercializare a deseurilor provenite din debitare.

Astfel, au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale în valoare totala de 5.000 lei. Printre cei sanctionati se afla F. Gheorghe din comuna Stulpicani, administrator la o firma din localitate, care nu a respectat legislatia în vigoare privind completarea si gestionarea documentelor cu regim special pentru transportul materialelor lemnoase, fiind amendat cu 500 lei . De asemenea, D. Catalin din comuna Slatina, administrator la o asociatie de prelucrare si comercializare a materialului lemnos, a fost sanctionat cu amenda în valoare de 1.000 lei pentru nerespectarea legislatiei în vigoare privind gestionarea deseurilor provenite din prelucrarea lemnului.


Intră acum și în grupul de