Jumatate dintre suceveni nu vor avea apa rece timp de o zi, cat dureaza racordarea cartierului Burdujeni la sursa de apa Berchisesti


Intră acum și în grupul de

ACET va întrerupe furnizarea apei potabile, pentru a putea fi executate lucrarile de racordare a cartierului Burdujeni la sursa de apa de la Berchisesti, astfel ca locuitorii mai multor cartiere sucevene nu vor beneficia de apa potabila în cursul zilei de miercuri, 12 martie. Conducerea ACET a anuntat ca întreruperea furnizarii apei potabile se va face în dimineata zilei de 12 martie, de la ora 03.00, preconizându-se ca reluarea acestui serviciu va putea fi facuta în dimineata zilei urmatoare.

Sistarea furnizarii apei potabile îi va afecta pe consumatorii din cartierul Obcini, dar numai pe cei din partea inferioara, cuprinsa între strazile Statiunii si Calea Obcinilor, precum si pe locuitorii cartierelor George Enescu si Centru – inclusiv Prunului, Parcului, Cetatii, Mirauti, Stefanita Voda, Petru Musat, Luca Arbore, Th. Stefaneli, Cernauti, Solidaritatii, Nicolae Labis, Stefan Stefureac, George Cosbuc.

Lucrarile constau în cuplarea conductei magistrale ce va alimenta cu apa din sursa Berchisesti cartierul Burdujeni, lucrare absolut necesara pentru ca si locuitorii celui mai mare cartier al Sucevei sa beneficieze de apa de calitate.

Dupa finalizarea operatiunii de racordare a noii conducte la magistrala de apa de la Berchisesti, pâna la finele lunii martie vor fi facute probe de presiune, în asa fel încât în data de 31 martie sa se înceapa  furnizare apei potabile de o calitate mult mai buna celor aproximativ 40.000 de locuitori ai cartierului Burdujeni.

Lucrarile de asigurare a apei potabile în Burdujeni din sursa Berchisesti, în loc de sursa Mihoveni, care a fost proiectata pentru a furniza apa industriala, au început în primavara anului trecut, având termen de finalizare de 12 luni. 


Intră acum și în grupul de