Documentatia pentru scoaterea la licitatie a operarii retelei de gaze a fost depusa la MEF


Intră acum și în grupul de

La Ministerul Economiei si Finantelor, marti a fost depusa, de catre presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, documentatia pentru organizarea licitatiei de desemnare a operatorului retelei de gaze naturale din localitatile sucevene care sunt racordate la retea în urma investitiilor prin programul judetean de utilitati.

Potrivit lui Gavril Mîrza, autoritatile judetene au întocmit un studiu de fezabilitate si au depus la MEF toate documentatiile necesare pentru fiecare localitate în parte, astfel încât, în perioada imediat urmatoare, MEF sa scoata la licitatie desemnarea operatorului retelei. În prima etapa a fost depusa documentatia pentru stabilirea operatorului de gaze naturale pentru 34 de localitati din judet, printre care municipiile Cîmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei, orasele Solca, Milisauti, Dolhasca si Cajvana si comunele Dumbraveni sau Todiresti.

Cea mai buna varianta, în opinia autoritatilor judetene sucevene, ar fi preluarea operarii retelei de gaze naturale din judet în doua etape. Astfel, în prima etapa ar urma sa fie incluse 34 de localitati care au retea interioara la care trebuie facut doar racordul si localitatile din apropierea conductelor de medie presiune fara instalatii de distributie interioare, iar în etapa a doua – celelalte 30 de localitati care sunt incluse în proiectul „Suceava – Utilitati si mediu la standarde europene”.

Reteaua de conducte magistrale pentru transportul gazelor naturale construita pâna în prezent în judetul Suceava prin proiectul „Suceava – Utilitati si mediu la standarde europene”, va fi transferata Tranzgaz, care va continua investitiile prevazute în acest proiect.

Presedintele CJ Suceava a mentionat ca problema majora este desemnarea unui operator al distributiei gazelor naturale în judet, pentru ca, altfel, nici o localitate nu poate beneficia înca de aceasta investitie.


Intră acum și în grupul de