Crescatorii de bovine din Moldova au protestat in fata fabricii Dorna Lactate din Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Mai multi reprezentanti ai crescatorilor de bovine din Suceava, Neamt, Botosani, Iasi si Bacau au protestat marti, la ora 12, în Vatra Dornei, în fata unui sediu apartinând de Dorna Lactate SA, fata de pretul scazut al laptelui oferit de procesatorii de lapte.

Potrivit sefului Inspectoratului Judetean de Jandarmi, col. Eugen Salar, la miting au participat aproximativ o suta de persoane.

Initial, protestul Asociatiei Fermierilor Crescatori de Vaci de Lapte Bucovina Suceava urma sa fie organizat în fata fabricii de lapte din localitatea Floreni, dar din cauza ca nu au obtinut aprobare, pentru ca manifestatia ar fi trebuit sa se desfasoare pe E 576, organizatorii au obtinut aviz pentru acest miting în fata unui sediu al firmei Dorna Lactate din municipiul Vatra Dornei.

Manifestantii au varsat pe jos, simbolic, un bidon cu lapte si au agitat talangi si au fluierat.

Presedintele Asociatiei Fermierilor Crescatori de Vaci de Lapte Bucovina Suceava -organizatie afiliata la Federatia Crescatorilor de Bovine din România- ing. Doru Gurau, a precizat, înaintea protestului ca, crescatorii de vaci din Moldova sunt suparati din cauza diferentei „mult prea mare” între pretul pe care acestia îl primesc pe lapte si pretul cu care acesta ajunge la vânzare. Doru Gurau a explicat ca, crescatorii primesc în medie 0,8 lei pe litrul de lapte, în timp ce acesta ajunge în magazine la un pret de trei ori mai mare.

Acesta a afirmat ca doresc ca pe laptele conform crescatorii sa primeasca 1,5 lei, în timp ce micii crescatori, care nu pot produce lapte conform, sa aiba si ei parte de un pret decent, de 1 leu la litru.  


Intră acum și în grupul de