Adrian Bodea: Ordiul 1534/2016 nu face decât să introducă o discriminare față de Bioenergy și fată de cetățenii municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Vasile Ilie si Adrian Bodea (Video conexiune) Bioenergy, sustin o conferinta de presa la Hotel Continental Suceava.

vasile-ilie

Adrian Bodea:

”Centrala noastra de la Suceava produce cea mai ieftina gigacalorie din tara si alimenteaza aproximativ 18.000 de apartamente.

Suntem azi intr-un impas. Prin ordinul 1534, o parte din biomasa folosita de noi a fost scoasa din definitia biomasei, deseurile din exploatare, resturile care raman in padure dupa ce se taie padurea si care sunt foarte importante pentru noi (cam 40% din ce folosim).

Scoaterea lui din zona de biomasa nu ne va permite sa functionam in mod normal. Vreau sa atragem atentia si sa discutam despre aceste prevederi legale.”

Vasile Ilie:

”Centrala de la Suceava e una dintre cele mai performante din Europa. Nu exista una la fel de performanta in materie de cogenerare.

In Romania, gradul de saracie energetica a populatiei e de 47 %. Noi, prin pretul gigacaloriei livrat la gradul centralei atenuam acest grad.”

Bodea:

”Acest nou ordin nu face decat sa introduca o discriminare fata de Bioenergy si fata de cetatenii municipiului Suceava.”

Ilie:

”Noi am inceput demersurile scrise catre Ministerul Mediului pentru a arata ca acest ordin ne afecteaza exclusiv pe noi.”

Bodea:

”Noi vom furniza caldura Sucevei in orice conditii. Am facut-o si o vom face si in iarna asta, dar nu e normal sa furnizam caldura din resurse proprii.

Acest ordin e indreptat exclusiv fata de Suceava pentru ca Suceava e un competitor important pe piata de biomasa.

Avem probleme cu faptul ca furnizam energia la un pret mai mic. Se pare ca nici la pret mai mic nu e foarte in regula si nu avem pretul avizat de ANRE.”


Intră acum și în grupul de