Primarul comunei Pojorâta găsit de ANI în conflict de interese penal. Un consilier local din Frătăuții Noi, găsit în incompatibilitate


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu a fost găsit în conflict de interese penal, iar consilierul local Vasile Grigoraș din Frătăuții Noi, a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate.

PMP Basescu Popovici Andronache Codreanu Nicolau (49)

Potrivit ANI, Bogdan Codreanu a fost găsit în conflict de interese administrativ și penal.

Astfel, în calitate de primar, pe durata mandatului 2012 – 2016, a încheiat un contract de comodat cu Asociația Club Sportiv „Bucovina” Pojorîta, al cărei membru fondator era la acel moment, încălcând astfel dispozițiile art. 70 și art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

 De asemenea, în calitate de primar, a semnat Protocolul de colaborare și contractele de finanțare încheiate între Primăria comunei Pojorîta și Asociația Club Sportiv „Bucovina” Pojorîta, asociație al cărei membru fondator fusese.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către CODREANU IOAN-BOGDAN a infracțiunii de conflict de interese, se arată în comunicat.

În cazul consilierului local Vasile Grigoraș, ANI arată că acesta se află în stare de incompatibilitate întrucât deține simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului – consilier personal al primarului comunei Frătăuții Noi, județul Suceava, încălcând astfel dispozițiile legale în vigoare.(N.B.)


Intră acum și în grupul de