Fotbal, Liga Campionilor : FC Liverpool, ultima echipa calificata in sferturi


Intră acum și în grupul de

Inter Milano – FC Liverpool 0 – 1 (0 – 0)

Declaratiile razboinice au fost facute degeaba. Resuscitarea de ultim moment a lui Cristi Chivu a fost degeaba. Coroana de campioana a Italiei si confortabilul fotoliu de lider al Seriei A au fost si ele inutile. Inter nu a avut nicio sansa în fata lui Liverpool. Dupa 2-0 în tur, „cormoranii” au predat o noua lectie milanezilor, învingând cu 1-0 chiar la ei acasa.

Prima repriza a fost în mare parte controlata de echipa gazda, Liverpool aparându-se cu cap si contraatacând taios cu fiecare ocazie ivita.

În minutul 63, când geniul lui Fernando Torres si-a spus din nou cuvântul, superatacantul spaniol marcând cu un sut de la marginea careului, chiar din fata lui Chivu. Era 1-0 pentru oaspeti si totul era terminat pentru interisti…

Ultima jumatate de ora a reprezentat o simpla prelungire a agoniei pentru Chivu&Co. Degeaba si-au mai încercat norocul Cruz si Ibrahimovici. Inter nu a reusit nici macar golul de onoare, iar Liverpool si Anglia au obtinut o noua victorie mare asupra Milanului, dupa lectia de fotbal predata de Arsenal, cu o saptamâna în urma, pe acelasi stadion, în fata „diavolilor” lui Ancelotti.

Au evoluat formatiile:

Inter: Julio Cesar – Maicon, Rivas, Chivu, Burdisso – Zanetti, Cambiasso, Viera (Pele, 77), Stankovic (Jimenez, 85) – Ibrahimovici (Suazo, 80), Cruz. Antrenor: Roberto Mancini.

Liverpool: Reina – Carragher, Skrtel, Hyypia, F. Aurelio – Mascherano (Pennant, 87), L. Leiva – Babel (Benayoun, 62), Gerrard, Kuyt (Riise, 81) – Fernando Torres. Antrenor: Rafa Benitez.


Intră acum și în grupul de