Atletism : Andrei Trofin – locul III la Campionatele Nationale


Intră acum și în grupul de

Desfasurate la Bacau, la începutul lunii martie, Campionatele Nationale destinate juniorilor II s-au bucurat de o prezenta masiva. Printre competitori s-au aflat si atletii lui Toader Flamând. Unul dintre atletii cu o prestatie remarcabila a fost Andrei Trofin,  care a obtinut locul III în proba de 800 de metri plat si locul IV în proba de 400 de metri plat. Antrenorul Toader Flamând a precizat ca Trofin era favorit în proba de 400 de metri, dar a fost deseori dezechilibrat de adversari.

Tot în cadrul acestui concurs, stafeta de 4 x 400 de metri plat alcatuita din Andrei Trofin, Luis Lacatus, Dumitru Boca si Vlad Cojocaru s-a clasat pe locul IV.

O saptamâna mai târziu, la Bucuresti, pe 8-9 martie, s-au disputat Campionatele Nationale destinate juniorilor I. Andrei Trofin a terminat proba de 400 de metri plat pe locul IV, cu timpul de 51:38, rezultat cu care ar fi câstigat concursul de la Bacau si care reprezinta cel mai bun timp din acest an în competitiile de sala ale juniorilor II.

Anca Balanuca a obtinut locul V la 1500 de metri plat, atleta suceveana terminând pe aceeasi pozitie si cursa de 800 de metri plat.

În fine, cea mai buna evolutie a avut-o Vasile Gheorghe,  care a obtinut titlul de campion national în proba de 1500 de metri plat, distanta pe care a parcurs-o în 3: 58:30, rezultat care reprezinta cea mai buna performanta din acest an al juniorilor I. La 800 de metri plat, Vasile Gheorghe s-a clasat pe locul IV. „Cursa de 800 de metri facuta de Vasile Gheorghe este una care îmi da mari sperante pentru Campionatele Nationale din vara, acolo unde speram ca atletul sa obtina rezultate foarte bune. Vasile Gheorghe a prins un culoar nefavorabil la început, dupa care a mers mult mai bine.  Am gânduri mari cu acest sportiv, care sper sa fie selectionat pentru Campionatele Mondiale de juniori I si poate pentru Campionatele Europene din 2009”, a declarat Toader Flamând.


Intră acum și în grupul de