Ministrul Sanatatii se joaca cu ordinele de numire si de abrogare a managerului de la Spitalul Judetean


Intră acum și în grupul de

Directorul ASP Suceava, Odette Nicolae, a informat joi, ca la orele 11.00, pe faxul institutiei au sosit de la MSP doua ordine semnate de Ministrul Eugen Nicolaescu, unul de eliberare din functia de director al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” a lui Ovidiu Neamtu – care a fost pus director pe 10 martie si alt ordin de renumire a directorului medical Doina Elena Ganea, pentru functia de manager interimar.

 Astfel, prin Ordinul MSP nr. 211/12.03.2008 „începând cu data de 12 martie 2008, domnul NEAMTU OVIDIU se elibereaza, la cerere, din functia de manager interimar la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, judetul Suceava”, iar prin ordinul MSP nr. 212/12.03.2008 „se abroga ordinul ministrului sanatatii publice nr. R/199/10.03.2008 cu privire la încetarea preluarii atributiilor si responsabilitatilor managerului de catre doamna dr. GANEA DOINA ELENA, director medical la Spitalul Judetean de Urgenta ” Sf. Ioan cel Nou” Suceava, judetul Suceava „.

 

„Amintesc si faptul ca în cursul zilei de miercuri, am solicitat Serviciului Resurse Umane al Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, o verificare conform legislatiei în vigoare, a respectarii conditiilor pe care trebuie sa le îndeplineasca, cumulativ, persoana care urma sa ocupe functia de manager al spitalului. Actele solicitate nu au mai fost depuse la serviciul mentionat, asa încât nu ne putem pronunta daca domnul OVIDIU NEAMTU ar fi fost eligibil sau nu pentru ocuparea acestei functii. În concluzie, începând cu data de 12/03/2008 doamna dr. GANEA DOINA ELENA, director medical la Spitalul Judetean  revine , ca manager interimar, la conducerea unitatii sanitare mentionate”, a precizat Odette Nicolae.

Numirea unui nou director interimar la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, într-un timp foarte scurt si fara ca nimeni sa fie consultat a creat valuri de nemultumiri în rândul autoritatilor sucevene , a unitatii spitalicesti si a Autoritatii de Sanatate Publica Suceava. Ministrul Sanatatii a numit cu data de 10 martie un alt director general la Spitalul Judetean Suceava, în persoana putin cunoscutului om de afaceri Ovidiu Neamtu.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei a spus marti, într-o conferinta de presa, ca a aflat „pe surse” ca la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava a fost numit, manager interimar, Ovidiu Neamtu, o persoana despre care nu are nici un fel de referinte bune. „Cer ministrului sa anuleze acest ordin”, a spus Orest Onofrei, care considera ca aceasta numire este „un atentat asupra întregului corp medical de la Spitalul Judetean” si ca nu face cinste nici Institutiei Prefectului si nici Guvernului.

În opinia prefectului de Suceava, aceasta nominalizare ar putea pune în pericol „lucrurile bune” care au început sa se materializeze la Spitalul Judetean Suceava si considera ca ministrul nu a avut toate informatiile necesare în cazul acestei numiri.

Si presedintele PNL Suceava, senatorul Tiberiu Prodan, a declarat într-o conferinta de presa, ca organizatia judeteana nu-si asuma aceasta numire, si ca va înainta o scrisoare ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru revocarea acestei numiri. „Daca persoana îndeplineste conditiile de concurs si va câstiga postul prin concurs, e altceva. Eu nu vreau sa ne asumam aceasta numire”, a spus Tiberiu Prodan.

Tot „pe surse” spune si presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza ca a aflat de aceasta numire. „Cred ca ar fi trebuit ca în acest caz, Consiliul Judetean sa fie cel putin consultat, fiind proprietarul patrimoniului Spitalului Judetean”, a afirmat Gavril Mîrza. Acesta a mai mentionat ca nu cunoaste calitatile manageriale ale lui Neamtu, dar ca se îndoieste ca acesta va putea scoate spitalul din starea jalnica în care se afla.

În urma scandalului ce a precedat aceasta numire, Ovidiu Neamtu a fost sfatuit sa îsi dea demisia, pentru ca aceasta situatie mai mult decât neplacuta sa se încheie în  mod elegant.  


Intră acum și în grupul de