Spitalul Județean Suceava respinge informațiile că ar fi cumpărat din nou dezinfectanți de la Hexi Pharma. Informațiile apărute în 15.09.2016 în S.E.A.P. reprezintă corecții, arată reprezentanții SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean de Urgență Suceava a precizat, sâmbătă, printr-un comunicat că nu mai folosește produse Hexi Pharma din data de 6 mai 2016, cu o săptămână înainte ca Ministerul Sănătății să recomande renunțarea folosirii acestor produse și menționează că nu a achiziționat în luna septembrie astfel de produse, dezmințind astfel informațiile prezentate în presa națională.

În document, semnat de managerul Vasile Rîmbu, se arată că spitalul nu foloseşte produse Hexi Pharma este dovedit şi de procesul-verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare încheiat în 30 septembrie 2016, în urma inspecției efectuate de o comisie a Ministerului Sănătății și formată din reprezentanți ai DSP Iași și Maramureș.

„Inspecţia a fost efectuată de o comisie numită de Ministerul Sănătăţii şi formată din reprezentanţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică din Iaşi şi Maramureş.

Conform procesului-verbal s-au constatat următoarele:

„ Verificarea normelor privind asigurarea condiţiilor generale de igienă. Finisajele tuturor spaţiilor sunt continue, lavabile, rezistente la acţiunea biocidelor. Starea generală de curăţenie este corespunzatoare în toate locaţiile și spaţiile unităţii”.

„Verificarea modului de aprovizionare cu materiale de curăţenie şi produse biocide. Produsele biocide sunt în cantități suficiente și sunt conforme cu prevederile legale în vigoare. Aprovizionarea este ritmică. Există dulapuri pentru păstrarea materialelor sanitare care nu lipsesc din spital. Pentru depozitarea materialelor de curățenie și dezinfecție există încăperi separate. Există cărucioare pentru curățenie în fiecare secție. Mopurile, gălețile         și lavetele sunt marcate potrivit destinației. Există program și proceduri de curățenie și dezinfecție, cunoscute și respectate de majoritatea personalului cu atribuții în acest sens”, se arată în comunicat.

SJU Suceava adaugă că referitor la informaţii le apărute în spaţiul public, conform cărora spitalul ar fi folosit produse HEXI PHARMA după data de 15.09.2016, în 10 februarie SJU Suceava a inițiat în SEAP procedura de achiziție a doi dezinfectanți de la Hexi Pharma, respectiv HEXIO -A – 1.750 litri și CLORHEXIN B – 1.750 l itri, iar în data de 11 februarie a inițiat în SEAP procedura de achiziție a încă doi dezinfectanți, respectiv  HEXIO -IOD – 1.050 litri și HEXIO -CID- 1.400 l itri.

„La data de 13.05.2016 Ministerul Sănătăţii prin adresa nr. 144/13.05.2016 a recomandat spitalelor implementarea unor măsuri care să prevină utilizarea biocidelor de la S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L”, arată SJU Suceava care menționează că până la această data din cantitățile contractate SJU a achiziționat 770 de litri de Hexi A, 810 litri de CLOREXIN B, 780 de litri de HEXIO IOD și 460 de litri de HEXIO CID.

„Informațiile apărute în 15.09.2016 în S.E.A.P. reprezintă corecții între cantitățile contractate la data de 11.02.2016 şi cele efectiv achiziţionate până la data de 13.05.2016, în scopul regularizării angajamentelor bugetare și legale”, explică SJU Suceava care subliniază că notificările din SEAP din 19 septembrie arată că respectivele corecții se referă la achiziții finaliate în data de 11 februarie.

„Precizăm că Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul loan cel Nou” Suceava a făcut ultima achiziție de dezinfectanți de la S.C. Hexi Pharma Co S.R.L. la data de 29.04.201 6.  Subliniem încă odată faptul că Spitalul Județean Suceava nu folosește produse Hexi Pharma din data de 6.05.2016”, se arată în finalul comunicatului de presă semnat de managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu.

Sursa zilei, dar și Antena 3 au prezentat informații că dupa scandalul izbucnit la finele lunii aprilie 2016, care a culminat cu moartea patronului Dan Condrea, compania Hexi Pharma și-a sistat participarea la achizitii publice până pe 15 septembrie 2016.

Potrivit e-licitatie.ro, în această zi, Hexi Pharma Co. a revenit pe piața achizițiilor publice prin patru contracte cu încredințare directă, încheiate cu Spitalul Judetean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

În baza acestor contracte, Hexi Pharma Co a livrat Spitalului Județean Suceava dezinfectanți și antiseptice pentru „dezinfecția și curățarea suprafețelor de orice tip, a microaeroflorei și a instrumentarului medical”, dar și pentru „mâini, mucoase și tegumente”, mai arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de