Rezultate finale la concursul pentru directori de școli din Suceava: 174 de candidați au obținut funcțiile, iar 83 au fost respinși


Intră acum și în grupul de

Un număr de 174 de candidaţi la Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct au fost declaraţi promovaţi, alţi 26 au fost declaraţi admişi obţinând cel puţin 105 puncte, dar un punctaj mai mic decât al contracandidaţilor, 83 au fost respinşi, 4 au rămas neevaluaţi, iar 20 au absentat, cel mai mare punctaj, 146,750, fiind obţinut de profesorul Marcel Porof care a candidat pentru funcţia de director al Clubului Copiilor Fălticeni.

sursa foto RTV

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a publicat, vineri, pe site-ul instituţiei rezultatele finale la Concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Suceava după soluţionarea celor 12 contestaţii la proba de interviu.

Conform listei publicate de ISJ Suceava, 83 de candidaţi la acest concurs au fost declaraţi respinşi, patru au rămas neevaluaţi, 20 au absentat fie la proba scrisă, fie la probele de evaluare a curriculumului vitae sau la interviu, alţi 26 au fost declaraţi admişi întrunind cel puţin punctajul minim de 105 puncte însă au avut un punctaj mai mic decât cel al contracandidaţilor, iar 174 au fost declaraţi promovaţi.

Astfel, cel mai mare punctaj din concurs, 146,750, a fost obţinut de profesorul Marcel Porof, care a candidat pentru funcţia de director al Clubului Copiilor Fălticeni, fiind urmat de profesorul Adrian Nicolae Puiu cu 146,125 de puncte, candidat pentru funcţia de director al Colegiului Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi.

Printre cele mai mari punctaje obţinute la acest concurs se numără cele obţinute de profesoara Lăcrămioara Cocîrlă- 145,500, care a candidat pentru funcţia de director al Şcolii Gimnaziale Todireşti, de profesoara Elena Cristina Nechifor- 143,750, candidat la funcţia de director al Colegiului Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, de profesorul Vasile Olari- 143,125, candidat la funcţia de director al Şcolii Gimnaziale “Iraclie Porumbescu” Frătăuţii Noi, precum şi de profesoara Daniela Dungeanu, candidat la funcţia de director al Colegiului Naţional “Petru Rareş” Suceava şi respectiv de profesorul Marius Claudiu Pintilii, candidat la funcţia de director al Şcolii Gimnaziale “I.Ciurea”Fălticeni, care au obţinut 142,500 puncte.

De precizat este că după încheierea celor trei probe ale concursului au fost depuse la ISJ Suceava 12 contestaţii, din care şapte au fost soluţionate favorabil.

Reamintim că în judeţul Suceava au fost scoase la concurs posturi de director şi director adjunct în 214 unităţi de învăţământ, iar pentru aceste posturi s-au înscris 280 de candidaţi, iar 271 dintre aceştia s-au prezentat la proba scrisă a concursului şi 9 au absentat.

După susţinerea probei scrise au fost declaraţi admişi 238 de candidaţi, iar la evaluarea Curriculumului vitae au participat 233 de candidaţi, 198 dintre aceştia promovând această a doua probă a concursului.

La proba interviului s-au prezentat cei 198 de candidaţi, 196 dintre aceştia fiind declaraţi admişi, din care 153 au fost declaraţi admişi pentru ocuparea funcţiilor de director, iar 43 pentru director adjunct.

După afişarea rezultatelor în urma soluţionării contestaţiilor la proba de interviu din cadrul Concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ din judeţul Suceava, ISJ Suceava a publicat rezultatele finale pentru cele 309 candidaturi.

De remarcat este că au fost situaţii în care unii candidaţi au concurat pentru funcţii de director sau de director adjunct chiar şi în trei unităţi de învăţământ, alţii au candidat atât pentru funcţia de director, cât şi pentru funcţia de director adjunct în aceeaşi unitate de învăţământ.

Doi candidaţi pentru funcţia de director al Şcolii Gimnaziale “Aurelian Stanciu” Salcea şi al Şcolii Gimnaziale “Vasile Tomegea” Boroaia, care au promovat proba scrisă, au rămas neevaluaţi întrucât nu s-a întrunit integral comisia de concurs, un alt candidat la funcţia de director al Şcolii Gimnaziale Sadova care figurează ca neevaluat s-a retras la proba de interviu, iar un candidat la funcţia de director adjunct al Şcolii Gimnaziale “Nicolae Stoleru”Baia nu a putut fi evaluat la proba CV-ului şi a interviului întrucât nu a întrunit punctajul minim de 35 de puncte la proba scrisă, potrivit preşedintelui Comisiei de organizare şi desfăşurare a probelor de concurs, profesorul Ilie Sauciuc.

Validarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 16 decembrie 2016, în Consiliul de administraţie al ISJ Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de