Fotbal, Cupa UEFA : Se cunosc primele sase echipe din sferturi


Intră acum și în grupul de

Hamburg SV – Bayer Leverkusen 3 – 2

Hamburg si Bayer Leverkusen, ocupantele locurilor 3 si respectiv 4 din Bundesliga, s-au întâlnit miercuri seara în returul optimilor de finala din Cupa UEFA. Gazdele au demonstrat înca o data de ce istoria celor 60 de întâlniri din competitiile interne era de partea lor, reusind sa învinga, cu scorul de 3-2, în urma unui meci intens disputat. Deznodamântul nu a fost însa unul prea fericit, oaspetii mergând mai departe datorita rezultatului înregistrat în prima mansa, când au învins cu 1-0.

Zenit St. Petersburg – Olympique Marseille 2 – 0  

Zenit are un nou sezon de vis în Europa! Dupa ce a eliminat pe Olympique Marseille în optimile de finala ale Cupei UEFA în 2005, rusii au repetat figura si în acest sezon, asigurându-si din nou bitele pentru sferturile competitiei, în dauna aceleiasi grupari din Hexagon.

De aceasta data, misiunea ex-sovieticilor a fost una mult mai dificila. Poate chiar imposibila, ar fi crezut Cisse&Co. În tur, francezii profitasera de avantajul propriului teren si câstigasera cu 3-1, dupa ce au condus minute în sir chiar la trei goluri diferenta. Seara zilei de miercuri avea însa sa fie una de sarbatoare în St. Petersburg, baietii lui Dick Advocaat impunându-se cu 2-0, în urma unei partide de-a dreptul eroice.

PSV Eindhoven – Tottenham Hotspur 0 – 1

Desi echipa sa a pierdut cu 1-0 în mansa tur, chiar pe propriul teren, Juande Ramos nu a privit deloc cu teama deplasarea de la Eindhoven. Sincer vorbind, nu avea nici de ce. Câstigator al ultimelor doua editii ale Cupei UEFA cu FC Sevilla, antrenorul spaniol dorea cu orice pret sa repete performanta cu actuala sa echipa, Tottenham.

Pâna la un punct i-a iesit, londonezii reusind sa întoarca scorul  din tur. Ceea ce nu avea sa stie „nenea Ramos” este ca pasienta avea sa îi fie stricata de loteria loviturilor de la unsprezece metri, pierduta de elevii sai într-un mod putin spus dramatic.

Getafe – Benfica Lisabona 1 – 0

Cupa UEFA este o competitie a marilor surprize. Una dintre ele s-a consemnat în sezonul 2000/2001, când micuta grupare Deportivo Aleves, cu un Cosmin Contra mult mai tânar si mult mai bun, reusea sa ajunga în finala, pierzând însa trofeul doar din cauza nenorocului, dupa un 5-4 dramatic cu Liverpool.  
La aproape sapte ani de la acea performanta, istoria pare a se repeta pentru internationalul nostru. Aflat de aceasta data în tricoul lui Getafe, grupare clasata pe locul 11 în clasamentul la zi din Primera Division, „Gurita” se apropie cu pasi repezi de ultimul act al Cupei UEFA. Contra si ai lui au reusit sa obtina biletele spre sferturile de finala ale competitiei, dupa ce au trecut de Benfica Lisabona cu scorul de 1-0. În tur, pe pamânt lusitan, spaniolii câstigasera cu 2-1.

Everton – Fiorentina 2 – 0

Fiorentina, lipsita de aportul lui Adrian Mutu care sufera în continuare din cauza accidentarii de la genunchi, a reusit o calificare chinuita în sferturile de finala ale Cupei UEFA. Englezii de la Everton au condus ostilitatile pe tot parcursul meciului si au reusit sa înscrie de doua ori, italienii au avut noroc la loviturile de departajare si vor evolua astfel în faza urmatoare. Zeita Fortuna le-a zâmbit italienilor de doua ori, Yakubu trimitând balonul în bara, iar Frey intervenind extraordinar la sutul lui Jagielka. Scorul de 2-4, obtinut la loviturile de departajare, i-a trimis în sferturile Cupei UEFA pe cei de la Fiorentina, dupa un meci adjudecat cu mult noroc, în care Everton a controlat jocul de la un capat la altul.

Bayern Munchen – Andrelecht Bruxelles 1 – 2

Dupa 0-5 în Belgia, partida retur dintre Bayern Munchen si Anderlecht se anunta una lipsita de interes, dovada fiind si numarul mic de suporteri germani din tribunele stadionului Alianz Arena. Desi nemtii au aliniat o formula în care s-au regasit majoritatea titularilor, cei care au câstigat au fost oaspetii, dupa un meci lipsit de orice miza.


Intră acum și în grupul de