Prefectura verifica legalitatea construirii unei scoli pe locul unui vechi cimitir din Slatina


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a fost sesizat de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, ca în comuna Slatina, pe locul unui vechi cimitir, se construieste o scoala. Acesta a declarat ca din discutiile cu primarul din Slatina a înteles ca Primaria a alocat un alt teren pentru cimitir si ca zona unde ar urma sa se construiasca noua scoala este înconjurata de proprietati private, fiind singurul loc unde ar putea fi amplasata aceasta scoala.

Orest Onofrei mai spune ca primarul, Ilie Gherman, sustine ca Parohia din comuna nu detine acte de proprietate pe acel teren, dar prefectul a cerut sa se reanalizeze situatia.

„Chiar daca nu exista acte de proprietate, trebuie sa existe respect pentru cei înhumati”, a afirmat Orest Onofrei. Acesta a dispus Corpului de control al prefectului sa verifice situatia, dupa care va emite un punct de vedere legal, dupa finalizarea controlului.

Primarul comunei Slatina, Ilie Gherman, sustine ca pe terenul respectiv, din satul Gainesti, nu a existat niciun cimitir. Acesta crede ca opozitia pentru ca pe acest teren sa se construiasca o scoala este din cauza ca zona este foarte frumoasa si ca s-ar preta la constructia unei vile.

El a subliniat ca scoala se va construi, aratând ca exista si o hotarâre a CL Slatina în acest sens, licitatiile pentru constructie au fost facute si ca au fost achizitionate materialele si nu se pune problema renuntarii la investitie.


Intră acum și în grupul de